1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. LAPSED TEATRISSE I Haapsalus algas taas heategevuslik lasteetenduste programm
LAPSED TEATRISSE I Haapsalus algas taas heategevuslik lasteetenduste programm

LAPSED TEATRISSE I Haapsalus algas taas heategevuslik lasteetenduste programm

Heategevusfond Aitan Lapsi alustab taas lasteetenduste programmiga, mille raames oodatakse poole aasta vältel lapsi osa saama etendustest Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuses.

Neli kuud kestva heategevusliku programmi raames toimub Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses (HNRK) kokku üheksa lasteetendust, mille eesmärk on pakkuda ravil viibivatele lastele positiivseid elamusi ja emotsioone. Etendused on publikule tasuta.

Foto: Freepik

„Heategevusfondi poolt väljapakutud iga-aastane etenduste sari on ääretult tänuväärne ettevõtmine, eriti kõikjalt välkuvate kärpekääride taustal. Programmiga on rahul kõik osapooled ja tagasiside on väga rõõmustav. Etendused on eriilmelised, näiteks on kavas ka nukuteatri lavastusi. Jätkugu seda programmi veel pikkadeks aastateks!“ sõnas programmikorraldaja Allan Kress.

Programmiga on rahul kõik osapooled ja tagasiside on väga rõõmustav. Etendused on eriilmelised, näiteks on kavas ka nukuteatri lavastusi.

Fond toob teatrietendused haiglas viibivate lasteni juba mitmendat aastat järjest. „Etendused võetakse alati soojalt vastu ning tõstavad kõigi meeleolu, nii laste kui ka haiglatöötajate,“ ütles Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees Kadri Englas.

Foto: Freepik

„Heategevusfond Aitan Lapsi tegevuskavas on lastele elamuste võimaldamine alati tähtsal kohal, mistõttu on meie jaoks oluline seda traditsiooni lahkete annetajate toel elus hoida. Mitte kellelegi ei meeldi viibida haiglas, kuid meie eesmärk on seda kogemust teha mõnevõrra kergemaks,“ lisas Heategevusfondi Aitan Lapsi juhatuse liige Greete Nõgene.

Heategevusfond Aitan Lapsi tegevuskavas on lastele elamuste võimaldamine alati tähtsal kohal, mistõttu on meie jaoks oluline seda traditsiooni lahkete annetajate toel elus hoida. Mitte kellelegi ei meeldi viibida haiglas, kuid meie eesmärk on seda kogemust teha mõnevõrra kergemaks.

Heategevusfond käivitas projekti „Aitan Lapsi“ 2011. aastal koostöös Tomra, Eesti Pandipakendi ja teistega, et pakkuda lastele kultuurielamusi. Sellest ajast alates on kultuurikogemusi saanud üle Eesti 264 600 vähekindlustatud lapse.

Suurim osa annetustest läheb fondi tuumikprojektile koostöös erinevate Eesti teatritega, mille eesmärgiks on vähekindlustatud lastele teatrielamuste pakkumine. Projekti on kaasatud läbi Eesti Etendusasutuste Liidu pea kõik Eesti suuremad teatrid, seega pääsevad lapsed teatrisse kõikjal Eestis. Abivajavate laste hulk ja kontaktid selgitatakse koostöös sotsiaaltöötajatega ning lastega tegelevate organisatsioonidega.

Eestimaa lapsi saab aidata iga inimene:

  • Piisab vaid pandipakendi tagastamisest taaraautomaati ning annetusnupu „Aitan Lapsi“ vajutamisest.
  • Annetada saab 405 taaraautomaadis üle Eesti.
  • Suurematest jaekettidest on projektiga liitunud Prisma, Selver, Rimi, COOP, Stockmann, Kaubamaja ja Grossi Toidukaubad.
  • Annetatud raha läheb Eestis elavate lastele teatri, kunsti, kirjanduse, muusika, liikumise ja spordiga seotud elamuste pakkumiseks.
Head Uudised GoodNews