1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. LASTEFOND! Lastefond toetab taas liigesehaigust põdeva tüdruku ratsutamistreeninguid
LASTEFOND! Lastefond toetab taas liigesehaigust põdeva tüdruku ratsutamistreeninguid

LASTEFOND! Lastefond toetab taas liigesehaigust põdeva tüdruku ratsutamistreeninguid

lastefond-logoSA TÜ Kliinikumi Lastefond otsustas jätkata noorteea artriidiga 10-aastase Eliisa ratsutamistreeningute toetamist järgmise poole aasta jooksul kokku 890 euroga.

Eliisale on määratud raske puue, sest liigesehaigusega kaasnevad valud ja tursed liigestes, mis seavad piiranguid tema liikumisele. Kuna ta ei saa ennast füüsiliselt koormata pikkade matkade, hüppamise või jooksmisega, on ratsutamine üks vähestest füüsilistest tegevustest, mis on Eliisale lubatud ning siiani ka tüdrukule väga hästi mõjunud.

Eliisa ratsutamistreeneri Egle Kalevi sõnul paranevad tüdruku tasakaal ja kehahoiak pidevalt, kuna järjepideva treeningu tõttu on tema lihased tugevamaks muutunud. „Oleme osa võtnud ka võistlustest ning need edukalt lõpetanud. Lisaks seadsime uued eesmärgid, mille nimel Eliisa järjepidevalt tööd teeb,“ on treener tüdruku arengu üle rõõmus ja soovitab tundidega kindlasti jätkata.

Ka tüdruku ema soovib, et laps saaks ratsutamistundides edasi käia. „Eliisa on muutunud sotsiaalselt palju avatumaks ja leidnud omale uusi sõpru,“ on ta Lastefondi abile tänulik.

Lastefond on Eliisat toetanud alates 2014. aasta septembrist ning fondi kõrval toetab tüdrukut ka Tartu Linnavalitsus.

Head Uudised GoodNews