1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond: Toetame väikese Jani ravil käimist
Lastefond: Toetame väikese Jani ravil käimist

Lastefond: Toetame väikese Jani ravil käimist

Jan on enneaegselt sündinud poiss, kelle mureks on spastilisus. See on lihaste kange olek, mille tõttu on lapse motoorne areng aeglustunud. Praeguseks Jan veel ei kõnni, kuid käte abil suudab end püsti ajada.

Jan peab käima 2 korda nädalas ravil Tartus, lisaks veel 2-3 korda nädalas Viljandis Karula hooldekodus grossingul ja võimalusel nädal või kaks ravil Viljandis. Lapse sõidutamine on pere jaoks suur väljaminek. Transpordikulutustele lisanduvad ka kulud ravimitele ja rehabilitatsioonile.

Jani ema sõnul on pere toimetulek raskendatud ning eriti kurvaks teeb asjaolu, kui kuu lõpus pole enam raha, et lapsega ravil käia ning siis tuleb selles mõneks ajaks loobuda. Poisi kiirema arengu seisukohalt on aga pidev ravi väga oluline.

Nelja-aastane Jan on väga tubli ja rõõmsameelne poiss, kes kohaneb kiiresti võõra keskkonnaga, hoiab pilkkontakti ja on läbiteinud suuri edusamme. Eelneva ravi tulemusena suudab Jan nüüd seista ja säilitada tasakaalu, ei hoia enam keharaskust ühel alajäsemel. Kui enne oli kahe käe koostöö häiritud, siis nüüd suudab ta kasutada mõlemat kätt, kuid eelistab ikkagi vasakut. Ta oskab iseseisvalt kõndida trepist alla ja ülesse, rulaatori abil käib lasteaias, haarab asju mõlema käega. Jalgade asend on ka kõvasti paranenud: kui enne oli üks jalg sisse viltu, siis nüüd seisab Jan sirgete jalgadega. Suudab seina abil ennast püsti hoida ja mõned sammud teha.

Saab ilmselt aimata, millised tunded tekivad Jani emal, kui ta kuuleb: „Emme, ma pean hakkama käima kuna sa enam ei jõua ja mina tahan joosta“.

Kuidas Sina aidata saad?

  • hakates püsiannetajaks
  • tehes ülekande Lastefondi annetuskontodele, lisades selgituseks „Jan“:
    221015828742 (Swedbank)
    10220014910011 (SEB)
    334408530000 (Sampo)
    17000285384 (Nordea)
    771000610813 (LHV)
Head Uudised GoodNews