1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond tutvustab infomessil noortele oma vabatahtlikku tegevust
Lastefond tutvustab infomessil noortele oma vabatahtlikku tegevust

Lastefond tutvustab infomessil noortele oma vabatahtlikku tegevust

Lastefond tutvustab infomessil noortele oma vabatahtlikku tegevustSA TÜ Kliinikumi Lastefond osaleb 29.-30. novembrini Tallinnas toimuval noorte infomessil Teeviit, kus tutvustatakse külastajatele fondi tegevust ning kutsutakse noori liituma organisatsiooni vabatahtlike ridadega.

Lastefondi vabatahtlikud on üritusel kohal mõlemal messipäeval algusest lõpuni (29. novembril kell 10-18 ja 30. novembril kell 10-16), et tutvustada noortele Lastefondis vabatahtlikuna kaasalöömise võimalusi ning anda ülevaade fondi tegevuse kohta laiemalt. Laupäeval on kohal ka Lastefondi maskott Mõmmik, kellega koos saavad kõik soovijad endale mälestuseks foto teha. Lisaks müüakse fondi boksis heategevuslikke meeneid, tutvustatakse püsiannetuskampaaniat ning kogutakse annetusi.

Tänavuse messi projektijuhi Jaanika Palmi sõnul on korraldusmeeskond taganud Lastefondile tasuta osaluse ning eraldanud boksi, sest Teeviida näol ei ole enam ammu tegemist ainult haridusmessi, vaid infomessiga, mille eesmärk on tutvustada noortele haridusvalikute kõrval ka mitmesuguseid võimalusi tegevuseks väljaspool kooli. „Koostöö SA Tartu Ülikooli Lastekliinikumi Lastefondiga on üks võimalus tutvustada noortele teiste abistamise tähtsust vabatahtliku töö kaudu. Kui noortel ei ole võimalik annetustega panustada, siis nad saavad panustada veelgi olulisemaga, nimelt oma aega andes teiste laste heaolu parandamisse,“ leiab ta.

Noorte infomess Teeviit toimub tänavu 20. korda ning on suurim taoline noorteüritus Eestis. Messi eesmärgiks on pakkuda noortele kõikvõimalikku infot oma edasise elu planeerimiseks – haridus-, karjääri- ja tööturuvõimalused, noorteorganisatsioonide tegevuse tutvustamine, töötamine ja õppimine välismaal jpm. Sel aastal soovitakse üritusele kaasata varasemast rohkem ettevõtteid, kes soovivad noori praktikale võtta või otsivad oma meeskonda noori aktiivseid töötajaid.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2001. aastast ning seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest. Kolmeteistkümne tegevusaasta jooksul on kogutud üle 1 miljoni euro annetusi ja toetatud hulganisti abivajajaid.

Head Uudised GoodNews