1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Ligi 12 000 Eesti õde ja hooldustöötajat saavad jaanipäevaks kätte 50 euro väärtuses PAI kaardid
Ligi 12 000 Eesti õde ja hooldustöötajat saavad jaanipäevaks kätte 50 euro väärtuses PAI kaardid

Ligi 12 000 Eesti õde ja hooldustöötajat saavad jaanipäevaks kätte 50 euro väärtuses PAI kaardid

Eesti õdede ja hooldustöötajate tunnustamiseks ja tänamiseks loodud PAI aktsiooni algatajad määrasid PAI kaardi väärtusteks vastavalt 40 ja 10 eurot – kokku 50 eurot igale PAI kaardi saajale, mis jõuavad ligi 12 000 inimeseni juba jaanipäevaks. Esimesed 1300 kaarti koguväärtuses 65 000 eurot anti esmaspäeval üle Tallinna Lastehaigla ja Ida-Tallinna Keskhaigla esindajatele.

31. mai seisuga olid 3261 eraisikut ja 171 ettevõtet PAI toetuseks annetanud kokku 565 205 eurot. Eesti Õdede Liidu asepresidendi Gerli Liiveti sõnul on väga liigutav, kuidas Eesti inimesed on PAI algatusega kaasa tulnud.

„Kui algatajad meie poole talvel pöördusid, näis see aktsioon kui üks suur hea tahe, aga kuna numbrid olid müstilised, siis täit veendumust, et see kõik ka õnnestub, veel ei olnud. Aga õnnestus tänu headele Eesti inimestele. Suur-suur tänu meie õdede ja hooldustöötajate poolt kuulub kõigile annetajatele, iga panus on siin väga oluline, sest eeskätt on tegemist tunnustusprojektiga,“ sõnas Liivet.

Katri Link

PAI algatajad pikendasid ühtlasi kampaaniat kuni septembrini, seades eesmärgiks koguda kokku 850 000 eurot. Sel juhul saavad PAI kaardi kõik Eesti õed ja hooldustöötajad.

PAI ühe algataja, Kultuuripartnerluse SA juhataja Meelis Kubitsa sõnul võtsid algatajad teadliku riski, et septembriks suudetakse kokku koguda 850 000 eurot, mis lubaks anda 50 euro väärtuses kaardid kõigile õdedele ja hooldustöötajatele. „Alternatiiv olnuks täna ja kohe kõigile anda kätte kaardid väärtuses 33 eurot 25 senti, aga me usume, et PAI algatuse potentsiaal on suurem,“ sõnas Kubits.

40 ja 10 euro vääringus PAI kaarte saab kasutada eraldi või koos ja nende teenuspakkujate juures, kes on PAI algatusega liitunud. PAI ühe algataja Katri Lingi sõnul on 31. mai seisuga nende seas üle saja majutusasutuse, restorani, kultuuriasutuse või muu teenuspakkuja.

„Partnerite osakaal kasvab iga päevaga ja me julgustame kõiki liituma. PAI sai ju loodud selleks, et lisaks tähelepanule ja tunnustusele meie tublide õdede ja hooldustöötajate aadressil, üritada suunata täiendavaid vahendeid sinna, kus on olnud väga raske, majutus- ja toitlustusasutustel, meelelahutus- ja kultuurisektoris,“ sõnas Link.

Kõik PAI algatusega seotud tehnilised kulud on kaetud PAI algatajate endi või partnerite poolt. Annetatud vahendid jõuavad sendipealt edasi PAI kaardi omanikeni. SA Kuressaare Haigla Toetusfondi juhataja Siiri Rannama sõnul on fond õnnelik, et saab PAI algatuses kaasa lüüa.

„See on meie kogukonnale ja Kuressaare Haiglale oluline tunnustus selle eest, mida Saaremaal on viimasel aastal tehtud ja nähtud. Fondi nimel tahan eraldi täna kõiki meie partnereid, kes on aidanud kujundustöödega, kes trükkinud kaarte või kandnud muid kulusid. See on olnud suur ühine pingutus, mis on samas pakkunud kõigile tegijatele ka suurt rahuldust,“ ütles Rannama.

PAI algatuse suurimad toetajad on seni olnud Tarmo Silla ja Allar Niinepuu asutatud Eesti finantstehnoloogiaettevõte Iute Credit ja eraisik Olav Miil 50 000 euroga. Meditsiinikeskuse Confido omanikud Tarmo Laanetu ja Kadi Lambot koos ettevõtte töötajatega annetasid 30 000 eurot. Teised suuremad toetajad on olnud tehnoloogiaettevõtja, Skype’i üks loojaid Ahti Heinla, Utilitase nõukogu esimees Kristjan Rahu, LHV, ettevõtjate Anti Kalle ja Are Altrajaga seotud Sportland, Fifaa ja Jalajälg, Capital Mill, suurettevõtja Jüri Käo ning energeetikasektoris tegutsevad ettevõtjad, Giga juht Janek Veeber ning Utilitase juhatuse esimees Priit Koit. PAI algatust on teiste seas toetanud kaheksa Eesti juhtivat advokaadibürood, viis ministrit, kümmekond riigikogu liiget, president Kersti Kaljulaid, mitmeid tuntud Eesti kultuuritegelased ja sportlased.

Pidevalt täieneva annetajate nimekirjaga on võimalik tutvuda siin. PAI algatus on saanud ka mitmeid suunatud annetusi. Teiste seas on soovinud, et nende annetus jõuaks konkreetse haigla konkreetsete töötajateni, suurettevõtja Neinar Seli, vandeadvokaat Allar Jõks ja Regio juhataja Leida Lepik.

PAI algatuse tarbeks hakati raha kaasama 1. aprill varahommikul, kui Kuressaare Haigla Toetusfond sai EMTA mittetulundusühingute ja soodusnimekirja. Avalikkuse ette tuldi 7. aprillil ja selleks hetkeks oli fondi kontole kogunenud juba 230 259 eurot.

  • PAI annetusi saab jätkuvalt teha arveldusarvele Sihtasutus Kuressaare Haigla Toetusfond EE824204278618211200, märksõna ”PAI“.
Head Uudised GoodNews