1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Loomakaitsepäeval viidi varjupaikade loomadele suurtes kogustes toitu ja muid vajalikke asju
Loomakaitsepäeval viidi varjupaikade loomadele suurtes kogustes toitu ja muid vajalikke asju

Loomakaitsepäeval viidi varjupaikade loomadele suurtes kogustes toitu ja muid vajalikke asju

4. oktoobril tähistati loomakaitsepäeva, mis on ülemaailmselt tuntud kui World Animal Day. Sel päeval olid erilise tähelepanu all loomade varjupaigad, kus käidi vabatahtlikke abistamas ning viidi loomadele toitu ja muid vajalikke tooteid.

Ida-Virumaal Päite loomapargis, kus elavad lisaks kassidele ja koertele koos nii kitsed, hobused, rebased, küülikud kui ka laamad, viidi kilode kaupa erinevat kuivtoitu, konserve ja liiva, mida läheb pidevalt vaja. “Meie loomade toidust moodustab 30% heade inimeste poolt siia toodud või annetatud kaup,” tõdes loomapargi omanik Ksenia Klotškova.

Tegevust jagus ka Tallinnas Paljassaares asuvas Varjupaikade MTÜ loomade varjupaigas, kus käisid lemmikloomapoeketi KIKA töötajad abiks koristamas ja toitu ning liiva viimas. Varjupaigas on parajasti käimas musta kassi kuu, mis tähendab seda, et oktoobris saab sealt endale musta kassi koju võtta palju odavama loovutustasuga kui muidu.

Varjupaikades elavate loomade abistamiseks on olemas väga erinevaid võimalusi. Lisaks rahalisele annetusele on olemas KIKA lemmikloomapoodides kogumiskastid, kuhu saab viia ka muudest poodidest ostetud kaupa, mis jõuab igal nädalal varjupaikadeni. Kui on aega kohale minna, võib varjupaikadesse viia ka kodus leiduvat kraami, mida endal enam vaja ei lähe.

Asju, mida varjupaikadel vaja läheb, on väga palju – vaata lähemalt kodulehelt!

Head Uudised GoodNews