1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Mihhail Kõlvart ja Prantsusmaa suursaadik kutsuvad tegema annetusi Notre-Dame`i katedraali taastamiseks
Mihhail Kõlvart ja Prantsusmaa suursaadik kutsuvad tegema annetusi Notre-Dame`i katedraali taastamiseks

Mihhail Kõlvart ja Prantsusmaa suursaadik kutsuvad tegema annetusi Notre-Dame`i katedraali taastamiseks

Tallinna linnapea ja Prantsusmaa suursaadik kutsuvad tegema annetusi Notre-Dame`i katedraali taastamiseks. 

Head tallinlased!

15. aprillil puhkenud tulekahju hävitas suures osas Pariisi Jumalaema kiriku. Selle tulekahju leegid puudutasid meid kõiki.

Õnnetuse hetkil adusime iseäranis selgelt kui lähedal, igale meist, on see esmapilgul nii kaugel asetsev, 850 aastase ajalooga arhitektuuripärl. Jumalaema kirik ei ole tavaline pühakoda. See on kirik, mis on alati olnud ning tuntud mitmetele põlvkondadele kirjanduse ja kunsti, muusika ja teatri, filmi- ja fotokunsti kaudu. Notre Dame’i tähenduse ja suuruse kirjeldamiseks ei jätku ülivõrdeid.

Traagiline tulekahju paneb mõtlema ajaliku ja ajatu üle. Meil on omastki lähiajaloost meeles nii Niguliste kiriku põleng 1982. aastal kui ka Pühavaimu kiriku tulekahju 2002. aastal.

Õnnetused tekitavad palju küsimusi, millest mõnedele tuleb vastuseid kaua oodata. Üks on aga kindel, et inimeste tahe on tulest tugevam.

Head kaaslinlased! Soovides Tallinna partnerlinnale Pariisile jõudu Jumalaema kiriku taastamisel, kutsun teid koos Prantsusmaa suursaadikuga Eestis proua Claudia Delmas–Schereriga toetama Notre Dame’i restaureerimistöid.

Tallinna linn on avanud annetuste kogumiseks pangakonto, mille kaudu saavad tallinlased ja kõik teised head Eesti inimesed teha annetusi kiriku renoveerimise toetuseks. Annetusi on võimalik teha TALLINNA LINNAKANTSELEI kontole number: EE73 2200 2210 7146 6591 (Swedbank). Selgituseks märkida: „Annetus“.

Ka Prantsusmaa president Emmanuel Macron on välja kuulutanud Notre-Dame`i katedraali taastamiseks loodud annetusfondi ning selle kaudu saab krediitkaardi kasutades otse annetada veebilehel: https://don.rebatirnotredamedeparis.fr/1/~my-donation?_cv=1 

Tänu ja parimate soovidega,

Mihhail Kõlvart                                            H.E. Claudia Delmas – Scherer

Tallinna linnapea                                            Prantsusmaa suursaadik

Head Uudised GoodNews