1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Mike Wazowski! Kanal 2 uus saatesari “Südamesoov“ täitis toreda suurpere unistuse
Mike Wazowski! Kanal 2 uus saatesari “Südamesoov“ täitis toreda suurpere unistuse

Mike Wazowski! Kanal 2 uus saatesari “Südamesoov“ täitis toreda suurpere unistuse

Pühapäeval Kanal 2-s startinud saatejuht Keili Sükijaineni uus head tegev saatesari “Südamesoov” läks esimeses saates külla Võrumaal elavale suurperele, kus kasvavad kuus kasulast.

Inge ja Timo võiksid juba aastaid tunda end mugavalt ja vanavanemate rollis olla, kuid on võtnud oma südameasjaks pakkuda kodu lastele, kes vajavad seda rohkem kui midagi muud. Nende kuus kasulast, kes on pärit kolmest erinevast suguvõsast, on kasvanud aastate jooksul tõeliselt ühtseks perekonnaks.

Inge on teiste abistamisega tegelenud terve oma elu ja olnud lastekodulastega seotud juba kaks aastakümmet. Ta kohtus oma abikaasa, rahuliku Soome mehe Timoga, 2008. aastal. Väga kiiresti sai selgeks, et koos edasi minna on ainuõige otsus ja juba samal aastal sõlmiti abielu. Kuid suure südamega paar tundis varsti, et kahekesi tegutsedes oleks neis jõudu hoolitseda ka laste eest, kes peaksid muidu kasvama pereta.

Märgilised üheksa kuud hiljem jõudsidki Inge ja Timo perre esimesed neli kasulast: kaksikud Margarita ja Viktoria ning nende bioloogilised õed Sofia ja Laura. Pereks kasvamine sai alguse juba lastekodus, kui endale vanemaid igatsenud lapsed jooksid avalikäsi Inge ja Timo poole, hüüdes neid juba siis rõõmsalt emaks ja isaks.

Viies laps Grete-Liis saabus perre ootamatult. Kuigi alles aastane, oli tema keeruline elutee viinud selleni, et ta oli jäetud lapsevankris üksi poe ette. Inge ja Timo ei kahelnud hetkekski, kui hüljatud lapse oma suurde perre võtsid.

Pereema varasemad sidemed tänaval kasvanud lastega tõid perre pesamuna Jasmini. Lapse ema usaldus Inge vastu oli see, mis pani noort ema paluma — aita mul anda oma lapsele võimalus kasvada parema tulevikuga kui minul.

Missioon teha head on kogu perekonna jaoks praegu nii südameasi kui ka vanemate töö. Inge ja Timo töötavad mõlemad ülemaailmse heategevusorganisatsiooni Päästearmee Võru korpuses. Nad hoolitsevad selle eest, et ümberkaudsetel vähekindlustatud peredel oleks toit laual ja lastel kõik vajalik olemas.

Tõeliselt kokkuhoidva pere oluliseks osaks on ka laste vanaisa ja suur lemmik Väinu, kes elab koos Inge õega perest 220 kilomeetri kaugusel. Kehva tervisega vanaisal, kes lapselaste juurde sõitmisest unistab, on neile alati edasi anda palju elutarkust ja vahvaid lugusid.

Kuni praeguseni oli see võimalik vaid telefoni teel, sest Inge ja Timo mikrobuss, mida hellitavalt Mullibussiks hüüti ja mis tervet nende suurt peret mahutas, sai suve alguses ülevaatust läbides vanarauaks. Nüüd on pere ainus liikumisvahend vana sõiduauto, kuhu mahub korraga vaid viis inimest. See tähendab, et vanemad on sunnitud igapäevaselt Krootuselt välja sõites tegema valiku: keda saab kaasa võtta ja kes peab koju jääma. Pere südamesoov – võimalus käia alati kõikjal üheskoos, nagu neile kokku kasvamise aastate jooksul on nii oluliseks saanud ja jõuda külla ka neid ootavale armsale vanaisale – on liigutav meenutus sellest, mis elus päriselt oluline on.

Õnneks on olemas suure südamega Lõuna-Eesti ettevõtted Tartu Mets ja Bronx Wood, kellele Inge ja Timo pere lugu hinge läks ning kes soovisid neid uue sõiduki saamisel aidata. Abikäe ulatasid ka Olybet ja Stalla ning vahva roheline mikrobuss jõudiski uude koju, perre, kes oskab neile jälle alati koos olemise võimalust pakkuva kingituse väärtust tõeliselt hinnata.

Uuele bussile panid lapsed toreda sama karva rohelise kolli Mike Wazowski (“Kollide kompanii”) eeskujul nimeks Mike.

Head Uudised GoodNews