1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Missid külastasid sõjapiirkonda Ukrainas
Missid külastasid sõjapiirkonda Ukrainas

Missid külastasid sõjapiirkonda Ukrainas

Missis Planet 2018, ukrainlanna Anna Gorban kutsus kodumaale sõjapiirkonda külastama Missis Planet 2018 finalistid, kelle seas oli eestlanna Triin Lindau.

Kahe päeva jooksul külastasid naised sõjapiirkonda, viisid sõjas kannatanud lastele kingitusi ja raamatuid ning suhtlesid kohalikega. Turvalisuse tagas ÜRO. Tagasi tulles külastati Ukraina saatkonda ja koguti annetusi.

Lindau, kes on Missis Planet Top Model 2018 ja Woman of Estonia 2019 esimene printsess, ütles, et oli suur au osaleda sellel missioonil ja aidata Ukraina elanikke, kes elavad olude sunnil sõjapiirkonnas.

“Arvatakse, et iluduskuningannad on ainult ilusad nukud, kes oskavad poseerida ja osaleda reklaamivõtetel. Ilusad naised tõmbavad tähelepanu; kasutame seda ja juhime tähelepanu tõsisematele probleemidele,” sõnas ta. “Minu jaoks oli meeldiv üllatus, et Eesti on paljude ukrainlaste jaoks eeskuju. Tuntakse meie riiki, väga austatakse meie presidenti.”

“Kui rääkida muljetest, siis olukord on kohati masendav: vaesus, halb eluolu, lapsed õpivad halbades tingimustes. Tänavatel on relvastatud inimesed, palju on politseid. Vaatamata sellele inimesed usuvad, et elu muutub paremaks ja konflikt ammendub. Kõik loodavad väga, et elu läheb endistesse rööbastesse tagasi,” lisas ta.

Head Uudised GoodNews