1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Mõjufond panustab koolitundide kvaliteetsesse asendamisse
Mõjufond panustab koolitundide kvaliteetsesse asendamisse

Mõjufond panustab koolitundide kvaliteetsesse asendamisse

Heateo Sihtasutuse ja ettevõtjate loodud Mõjufond toetab järgmisel kahel aastal asendusõpetajate programmi, mis pakub koolidele süsteemi asendusõpetajate leidmiseks. Programm on tegutsenud üle aasta ja tänaseks on 260 asendusõpetajat asendanud 2000 koolitundi.

Asendusõpetajate programmi eesmärk on, et iga koolitund saaks kvaliteetselt asendatud. Asendustunde annavad hästi ette valmistunud asendusõpetajad, kes oskavad klassiruumi juhtida ja ainet oskuslikult edastada. Programmi kasutavates koolides väheneb ära jäänud tundide arv ja tõuseb asendustundide kvaliteet. Lisaks väheneb koolijuhtide ajakulu asenduste leidmisel ja õpetajate ülekoormus lisatundide läbiviimisest. Hetkel tegutseb programm Tallinna ja Harjumaa koolides. Eesmärk on kahe aastaga laieneda üle-eestiliseks.

“Asendusõpetajad on leidnud olulise probleemi, mis pigistab pea iga Eesti kooli. Võimalus hoida kokku koolijuhtide aega, vähendada õpetajate lisakoormust ja aidata kaasa õpilaste teadmiste arengule on oluline missioon, mida toetada”, ütles Heateo tegevjuht Pirkko Valge.

Mõjufondi on panustanud mitmed Eesti eraisikud ja ettevõtjad. Fondi mahuks on 500 000 eurot. Tänaseks toetab fond ka Kiusamisvaba Kooli, SPIN-programmi ning algatust Käpp ja Käsi. Mõjufondi kandideerimiseks tuleb esmase huvi üles näitamiseks täita lühike ankeet Heateo kodulehel.

Head Uudised GoodNews