1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Moldovas valmis Eesti toel perearsti infoliin ja kõnekeskus
Moldovas valmis Eesti toel perearsti infoliin ja kõnekeskus

Moldovas valmis Eesti toel perearsti infoliin ja kõnekeskus

Moldovas valmis Eesti toel perearsti infoliin ja kõnekeskusEesti on viimase viie aasta jooksul toetanud Moldova tervisesüsteemi arengut ligi 450 000 euroga ja haigekassa juht Tanel Ross osales reedel Moldovas Eesti toel ning perearsti infoliini eeskujul rajatud kõnekeskuse avamisel.

Eesti on panustanud Moldova tervisesüsteemi arengusse juba üle viie aasta, teatas haigekassa pressiesindaja. Moldova on üks arengukostöö sihtriike, kus Eesti toetab eraldi just tervisevaldkonna arengut. Üks tulemusliku koostöö häid näiteid on tööd alustav haigekassa kõnekeskus.

“Eestis on perearsti infoliin 1220 kujunenud väga oluliseks esmase tervisealase info allikaks,” ütles Ross.

“Moldova on meie eeskujul arendanud välja just neile sobiva kõnekeskuse, kuhu saavad helistada ja nõu küsida kõik siinsed elanikud,” lisas Ross.

Eesti on panustanud Moldova ravikindlustussüsteemi arendamisse ning erinevate tehnoloogiate kasutuselevõttu. 2008. aastast alates on Eesti toetanud Moldova tervisesüsteemi arengut 435 000 euroga. Haigekassa teatel on suurepärased näited sujuvast ning jätkuvast koostööst näiteks Eesti Haigekassa, MTÜ Eesti Abikeskused, Praxis ja e-Riigi Akadeemia poolt elluviidavad projektid. Koos Maailma Terviseorganisatsiooniga on vahetatud teadmisi nii perearstisüsteemi korralduse, haiglavõrgu arendamise, rahvatervise programmide toimimise kui ka tervishoiu rahastamise teemadel.

Head Uudised GoodNews