1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. MTÜ Aarete Laegas tähistab oma esimest sünnipäeva
MTÜ Aarete Laegas tähistab oma esimest sünnipäeva

MTÜ Aarete Laegas tähistab oma esimest sünnipäeva

Foto: Aarete Laegas
Foto: Aarete Laegas

Heategevusorganisatsioon Aarete Laegas tähistab augustikuus oma esimest sünnipäeva. Tähtpäeva puhul oodatakse kõiki täna kell 16 Aarete Laeka sorteerimiskeskusesse ja toetuspoodi (Madala 3), kus pakutakse kiirematele sünnipäevatorti!

Täpselt aasta tagasi, 5. augustil, registreeriti MTÜ Aarete Laegas äriregistrisse ning kohe pärast seda läks lahti hoogne remont, et Aarete Laegas saaks peagi Videviku tänava ruumides tegutseda. “Paljud ei uskunud, et me sorteerimiskeskuse ja toetuspoe avamisega endale seatud tähtajaks valmis jõuaksime, kuid töötasime hommikust õhtuni: värvisime seinu, sorteerisime riideid ning juba 31. augustil Uue Maailma festivalil avasime uksed,” meenutab MTÜ algusaegu Kadri Britt Põldre, üks MTÜ Aarete Laeka asutajaliigetest.

Oma esimese tegutsemisaasta jooksul on MTÜ osalenud mitmetes projektides ning teinud koostööd erinevate organisatsioonidega nii Eestist kui välismaalt. Selle aja jooksul on Aarete Laekast abi saanud ligikaudu 300 abivajajat, Aarete Laeka sorteerimiskeskusesse on jõudnud üle 25 tonni asju ning toetuspood on kolinud Videviku tänavalt mitu korda suurematesse ruumidesse Madala tänavale.

Praegu töötavad Aarete Laeka sorteerimiskeskus ja toetuspood seitse päeva nädalas ning sünnipäeva puhul on valitud kaup saadaval kõigest ühe euroga. Oodatud on kõik, kes tahavad panustada heategevusse kas osteldes või hoopis oma enda asju abivajajatele annetades.

Lisaks on Aarete Laekal käimas fotokonkurss teemal “Hea tegu”, mille eesmärgiks on juhtida inimeste tähelepanu heategudele ning headustele kõikjal meie ümber. Täpsemad tingimused on üleval koduleheküljel www.aaretelaegas.ee/fotokonkurss.

MTÜ Aarete Laegas on 2013. aastal asutatud mittetulundusühing, mille põhitegevuseks on vähekasutatud riiete kogumine, sorteerimine ning seejärel kõlblike asjade abivajajateni toimetamine.

Vaata ka Aarete Laeka sünnilugu SIIT.

Head Uudised GoodNews