1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Mupo heategevusprojekt toetas seekord Nõva kiriku altarimaali restaureerimist
Mupo heategevusprojekt toetas seekord Nõva kiriku altarimaali restaureerimist

Mupo heategevusprojekt toetas seekord Nõva kiriku altarimaali restaureerimist

Mupos on aastaid olnud traditsiooniks jõulu ajal teha head ning toetada mõnda abivajajat.

“Mitmeid aastaid oleme me annetuse teinud loomade varjupaigale, vähiravifondile ja aidanud ühte Lõuna-Eesti suurperet. Sellel aastal otsustasime teha kannapöörde ja toetada läbi aegade püsivat kultuuriväärtust. Valik langes  Tallinnast kaugel Läänemaal, Nõval asuva Eesti vanima puukiriku kasuks, kus restaureerimist vajab üks oluline detail-ajahambast puretud vana altarimaal. Kuna kuulsime, et kogudusel nappis selleks raha, siis  otsustasime anda oma panuse,” ütles ameti  juhataja Aivar Toompere.

Inspiratsiooni heategevusprojektiks saadi oktoobris  Muinsuskaitseameti aasta tunnustuste jagamiselt, kus  Eesti paremini restaureeritud kultuuriväärtuslikele objektide kategoorias sai kõrgeima koha  Nõva vanim Eesti puukirik oma  haruldaste pabervitraažide restaureerimisega. Eile läkski teele mupo töötajate annetus, mis katab poole vajaminevast summast. Ülejäänud osa sai kaetud kohalikult kogukonna ja koguduse liikmete jõuluannetustest.

Homsel teenistusel saavad  inimesed jõulurõõmust osa kiriku ees seistes ning läbi avatud uste teenistust kuulates, kuuma teed juues ja restaureeritud vitraaže vaadates. Loodetavasti saab vana altarimaali näha juba järgmise aasta jõuluteenistusel.

“Kindlasti tuleme – kui elu taas normaliseerub –  oma silmaga  nii vitraaže kui ka restaureeritud maali vaatama. Praegu aga – häid pühi kõigile, ka Nõva küla tublile kogukonnale ja koguduse rahvale,” lisas Toompere.

Head Uudised GoodNews