1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Nafta Films otsustas BFM-i filmitudengeid järjepidevalt toetada
Nafta Films otsustas BFM-i filmitudengeid järjepidevalt toetada

Nafta Films otsustas BFM-i filmitudengeid järjepidevalt toetada

Alates sellest aastast annab Nafta Films Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi (BFM) rakenduskõrghariduse filmikunsti eriala tudengitele filmide loomiseks tootmistoetuseid.

Nafta Films on esimene filmitööstuse ettevõte, kes otsustas aktiivselt filmitudengite töösse rahaliselt panustada. Ettevõte toetab tudengifilmide tootmist nüüdsest iga-aastaselt, mis tagab üliõpilastele võimaluse luua aastast aastasse järjest kvaliteetsemaid töid.

“Leiame, et kuna BFM-ist väljakasvavad põlvkonnad mängivad märkimisväärset rolli meie pidevalt arenevas ja kasvavas filmitööstuses, on oluline ka valdkonnal endal nende noorte talentide haridusse järjepidevalt panustada,” ütles Nafta Filmsi juht Esko Rips.

BFM-i filmikunsti eriala kuraatori Veiko Vaatmanni sõnul tähendab stipendium BFM-i ja filmikunsti suuna jaoks väga palju, seda eriti tänases olukorras, kus Eesti filmivaldkonna püsirahastus on vähenenud. „Tudengifilmide eelarved on päris suured, aga tulu – nõnda nagu tööstuses – tagasi ei tule. Ma loodan, et Nafta Filmsi otsus paneb ka teised filmitootjad selle kitsaskoha peale mõtlema,“ sõnab Vaatmann. Samas lisab ta, et alati ei saa partnerorganisatsioonide tähtsust rahas mõõta. “Nafta Films on meie tudengitele ka väga hea praktikabaas, nad osalevad meie filmide hindamiskomisjonides ja aitavad läbi viia ettevalmistuskursuseid,” rääkis Vaatmann.

BFM-i juht Birgit Vilgats: “Meie soov on anda oma tudengitele võimalikult palju kogemust kaasa, et neil oleks stardijoonel ehk professionaalse tiimiga liitudes olemas võimalus maksimaalselt edasi areneda.” Ta toob välja, et filmide loomine on kulukas ettevõtmine igal pool – ka koolides. “Tänu Nafta Filmsi initsiatiivile saame olla veelgi kindlamad, et saadame võtteplatsidele tudengid, kes on saanud juba piisavalt koolikeskkonnas harjutada,” lisab Vilgats.

Filmikunsti tudengid läbivad oma kohustuslikku praktikat erineva suurusega filmitööstuse firmades, kuid sageli just suurtes ettevõtetes, nagu Nafta Films. Samuti toimuvad koostöös Nafta Filmsiga BFM-is professionaalide täienduskoolitused.

Nafta Films on asutatud aastal 2009 ja on kiiresti kasvanud üheks Baltikumi suurimaks produktsioonifirmaks, mis toodab nii filme, teleseriaale kui ka reklaame. Aastal 2015 tõi Nafta publiku ette oma esimese täispika mängufilmi “Supilinna Salaselts”, millest sai peatselt Eesti enim vaadatud koguperefilm. Nafta Filmsi viimane kaastootmisfilm “Konverents” esilinastus 2020. aastal Veneetsia filmifestivalil. Nafta värskeim mängufilm, II maailmasõja keskne spioonifilm “O2”, esilinastus 2020. aasta oktoobris. Praegu on tootmises kolmeosaline filmiseriaal “Apteeker Melchior”.

Head Uudised GoodNews
tags: