1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. OHVRIABI I Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi pakub psühholoogilist esmaabi Tartu gaasiplahvatusest puudutatud inimestele
OHVRIABI I Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi pakub psühholoogilist esmaabi Tartu gaasiplahvatusest puudutatud inimestele

OHVRIABI I Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi pakub psühholoogilist esmaabi Tartu gaasiplahvatusest puudutatud inimestele

Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi pakub lisaks kriisitelefonile ja veebivestlusele plahvatusest puudutatud inimestele ka võimalust osaleda taastavas aruteluringis.

Eile aset leidnud plahvatus oli traumeeriv sündmus, mis puudutas paljusid ning tekitas inimestes erinevaid tundeid. Kõikidele asjaosalistele, keda sündmus otseselt või kaudselt puudutab, pakub Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi ööpäevaringset psühholoogilist esmaabi ohvriabi kriisitelefonil 116 006. Need, kes helistada ei saa või ei soovi, saavad nõustajaga suhelda veebivestluse teel aadressil www.palunabi.ee. Psühholoogiline esmaabi kujutab endast pärast traumeerivat kogemust personaalse ja vahetu toe pakkumist, et taastada turvatunne, vähendada kaotuse mõju ja anda tugevust ning vastupidavust toimetulemiseks ja igapäevaeluga jätkamiseks.

Samuti pakub ohvriabi sündmusest puudutatud kogukonnale võimalust osaleda taastavas aruteluringis. Aruteluringis osalemine annab võimaluse juhitud vestlusringis väljendada oma mõtteid ja tundeid seoses juhtunuga, saab kuulata ka teiste mõtteid ning leida hingelist tasakaalu. Aruteluring Tartu gaasiplahvatusest puudutatud inimestele toimub kolmapäeval, 18. augustil kl 15.00-18.00 Tartu Raatuse koolis. 

Aruteluringi juhivad kaks väljaõppe saanud juhendajat, kes annavad osalejatele võimaluse jagada oma tundeid turvalises ruumis nii palju kui nad soovivad, andmata hinnanguid, analüüsimata või kokkuvõtteid tegemata. Osalemine aruteluringis annab inimestele tagasi turvatunde ning aitab kaasa hirmu vähendamisele. Samuti annab see võimaluse osalejatel näha, mida igaüks teha saab, et selliseid olukordasid ei juhtuks või kuidas antud olukorrast välja tulla. Taastava ringi kohtumised on abiks leidmaks tasakaalu, hingerahu ning tervendavad kogukonda traumeerivate sündmuste järgselt.

Head Uudised GoodNews