1. Avaleht
  2. Heategu
  3. PEAASI! Heade tegude päeval toeta vaimse tervise esmaabi koolitusi!
PEAASI! Heade tegude päeval toeta vaimse tervise esmaabi koolitusi!

PEAASI! Heade tegude päeval toeta vaimse tervise esmaabi koolitusi!

1. detsembril on heade tegude päev ja Peaasi.ee kogub 1. detsembril toimuvatel vabaühenduste annetustalgutel toetust, et läbi viia vaimse tervise esmaabi koolitusi kooliõpetajatele.

Peaasi.ee eesmärgiks on aastaks 2022 koolitada 1% Eesti inimestest vaimse tervise esmaabi andjateks. Sealhulgas on soov suuremat tähelepanu pöörata koolidele ja õpetajatele: 10% õpetajatest peaks kahe aasta jooksul saama vaimse tervise esmaabi koolitusel osaleda. Plaan on alustada riigigümnaasiumitest.

“Kui vaimse tervise raskustega õigeaegselt tegeleda, sujub õppetöö paremini nii õpilastel kui õpetajatel. Kriisiajal on nii õpetajatel kui lastel olnud raske. Vaimse tervise probleemid on laste ja noorukite tervise osas kõige tähtsam teema,” ütles Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa. “Meie unistus on, et iga Eesti noor saaks vaimse tervise mure korral märgatud ja toetatud.”

Vaimse tervise esmaabi on lihtne viiest sammust koosnev tugi, mida saab pakkuda, kui märkad oma lähikonnas kedagi, kes abi võib vajada. Sarnaselt füüsilise tervise esmaabiga on selle andmine jõukohane igaühele, kes on läbinud koolituse ning enda selle põhimõtetega kurssi viinud.

Hiljutise “Püsime koos” teavituskampaania tulemusel selgus, et üle poole Eesti inimestest pöörduks esimesena oma lähedase poole. 94% on valmis lähedast toetama vaimse tervise murede korral. “Selleks, et oleks piisavalt julgust ja oskusi, on vaimse tervise esmaabi hea vahend,” lisas Oidermaa.

MTÜ Peaasjad tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega ühiskonnas. Peaasjad on pälvinud oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitl ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia. 29. novembril sai MTÜ Peaasjad kodanikuühiskonna aasta tegija tiitli.

Head Uudised GoodNews