1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Pelgulinna sünnitusmajal on nüüd vastsündinute elustamise harjutamiseks simulaatornukk
Pelgulinna sünnitusmajal on nüüd vastsündinute elustamise harjutamiseks simulaatornukk

Pelgulinna sünnitusmajal on nüüd vastsündinute elustamise harjutamiseks simulaatornukk

Simulaatornukk_PSTFPelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi ning lahkete annetajate abiga soetati Pelgulinna sünnitusmajale vastsündinut imiteeriv simulaatornukk.

Elustamistreeninguks mõeldud eriline simulaatornukk maksis üle 28 000 euro.

Vastsündinute elustamiskoolitusi hakkab läbi viima selleks eraldi koolituse saanud meeskond ning seda koolitust pakutakse kõikidele Eestimaa sünnitusmajadele ja sünnitusosakondadele.

„Simulaatornukk koos monitooringusüsteemiga on turvaline õppevahend, et harjutada toimetulekut vastsündinu abistamisel ja elustamisel. Lisaks tehnilistele oskustele saab simulatsiooni käigus treenida meeskonna omavahelist koostööd ja tegevuse juhtimist, “ sõnas üks koolitajatest, lastearst Liina Süvari.

Simulaatornukk_PelgulinnaSynnitusmajaTF„Spetsiaalse aparatuuriga ühendatud simulaatornukuga saame harjutada reaalse elustamise käigus vajaminevaid protseduure, samuti hinnata oma tegevuse efektiivsust. Simulaatornukuga tehtav treening on vägagi elutruu, saame nukule anda arvuti abil konkreetse simulatsiooniülesande ja see tähendab, et võimalik on lahendada konkreetseid haigusjuhte ja saada ka kohe tagasisidet – vastavalt meeskonna käitumisele „lapse“ seisund paraneb või mitte,” lisas Süvari.

“Vastsündinut imiteeriv simulaatornukk soetati Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi ning lahkete annetajate toel. „Simulaatornukk oli toetusfondi jaoks 2013.aasta suurim projekt maksumusega 28 560 eurot. Olen väga tänulik kõikidele annetajatele – kõigile inimestele, kes näiteks läbi Swedbank´i annetuskeskkonna meid toetasid, ning ka oma panuse andnud ettevõtetele,” sõnas Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi juht Eeva Kauba.

„Kuna tegemist on kalli abivahendiga, siis tasusime suurema osa simulaatornuku maksumusest tarnijale juba ära, kuid jätkame veel osamakseid mitu kuud. Valisime selle lahenduse, et saaksime võimalikult ruttu simulaatornuku kätte ja anda personalile kasutada,” lisas Kauba.

Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfond ja Pelgulinna sünnitusmaja tänavad südamest annetajaid ja koostööpartnereid, kes andsid oma panuse nii olulise eesmärgi saavutamiseks!

Head Uudised GoodNews