1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Põhja-Tallinnas elavad üksikud eakad said linnaosalt abipakid
Põhja-Tallinnas elavad üksikud eakad said linnaosalt abipakid

Põhja-Tallinnas elavad üksikud eakad said linnaosalt abipakid

Põhja-Tallinna linnaosa valitsus viis ellu heategevusliku projekti, mille raames viidi enam kui tuhandele üksinda elavale eakale abipakid, milles on erinevad kodumajapidamises vajalikud tarbed. Abipakid toimetasid eakatele üle 100 vabatahtliku ning projekt toimus tänavu Põhja-Tallinnas juba kolmandat korda.

Vabatahtlike meeskonna tuumiku moodustasid Põhja-Tallinna koolinoored linnaosavalitsuse juures tegutsevast Noorte Ümarlauast. Kuna töömaht oli sel aastal suur, kutsus Põhja-Tallinna valitsus kõiki soovijaid heategevusliku projektiga liituma. Tagasiside oli väga positiivne ja algatusega liitusid paljud abilised, nende seas ka kohaliku linnaosakogu liikmed kui ka üks valitsuse liige.

Kokku toimetati sel aastal üksinda elavatele eakatele ligi 1200 abipakki – kolmandiku võrra rohkem kui esimesel korral.

Mõni pakisaajatest jäi vabatahtlikele kättesaamatuks. Neil tuleb paki saamiseks Põhja-Tallinna linnaosavalitsusest (Niine, 2) läbi astuda.

Abipakkide projekt aitab eakatel inimestel pisut raha kokku hoida ja hiljem kuulutada see oma soovide kohaselt – kas või kontserdi- , teatripiletile või millelegi muule vajalikule ja meeldivale. Projekti laiem mõte on tähelepanu osutamine ja positiivsete kontaktide vahendamine üksinda elavate eakate ja linnaosa noorte vahel.

Linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on projekti eesmärk nii inimeste aitamine kui ka olulisele ühiskondlikule probleemile tähelepanu osutamine.

“Paraku on eriti üksinda elavad eakad Eestis haavatav ühiskonnagrupp. Pajudel neist on igapäevaeluga raske toime tulla. Mida enam kasvab meie majanduslik jõukus, seda enam peame suutma ka üksinda elavaid eakaid toetada ja neile abi osutada. Muuhulgas on oluline inimlik tähelepanu. Selleks on Põhja-Tallinn algatanud ka eakate filmiklubi projekti – kord nädalas saavad eakad inimesed vaadata tasuta filme. Peagi valmib aga uus Põhja-Tallinna sotsiaalkeskus, kus on erinevaid teenuseid ja huvitegevusi just eakamatele linnaosa elanikele,” ütles Kaljulaid.

Head Uudised GoodNews