1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Pühapäeval toimub laulukonkursi “Lasterikkuse Võlumaailm“ finaalkontsert
Pühapäeval toimub laulukonkursi “Lasterikkuse Võlumaailm“ finaalkontsert

Pühapäeval toimub laulukonkursi “Lasterikkuse Võlumaailm“ finaalkontsert

Eesti Lasterikaste Perede Liidu ja Võrumaa Lasterikaste poolt välja kuulutatud laulukonkursi “Lasterikkuse Võlumaailm“ finaalkontsert toimub 20. septembril Mooste Folgikojas. Kaheosalisel finaalkontserdil kõlavad 73 uut lastelaulu.

Konkursi võidutöödest valmivad noodiraamat ja heliplaat lasterikastele peredele

Konkursile laekus kokku 133 uut lastelaulu, millest žürii, koosseisus Gerli Padar, Inga Lunge, Silja Otsar, Erki Meister ja Sten Teppan, valis välja 73 finaalkontserdil kõlavat laulu. Konkursi võidutöödest valmivad noodiraamat ja heliplaat, mis jõuavad koostöös Eesti sünnitusosakondadega lasterikaste perekondadeni, kuhu on äsja sündinud kolmas laps.

Mooste Folgikojas toimuvale finaalkontserdile saavad kontserti nautima tulla vaid 100 toetajat. Toetajapääsme saab soetada SIIN. Kogu kaheosalist kontserti ehk pea 6-tunnist programmi, algusega 11:00, saab vaadata otseülekande vahendusel Lasteekraani lehelt. Finaalkontserdi ajal toimub rahva lemmiklaulu valimine, hääletuses on võimalik osaleda Lasteekraani vahendusel otseülekande toimumise ajal.

Võrumaa Lasterikaste juhatuse liige ja idee autor Kadri G Laube on seoses korraldusega saanud lausa tiivad: „Ööpäev ei ole enam 24-tunnine, sest seoses laulukonkursi ja sellest edasi areneva uute lastelaulude noodiraamatu ning plaadiprojektiga oleks nagu aega juurde tulnud. Pärast Tallinna ja Tartu harjutus-maratone, mil saatebänd koosseisus Urmas Lattikas, Paul Daniel, Reigo Ahven ja Raul Vaigla on 9-10- tunnise päeva jooksul saatnud üle 30 laulu, olen eriti ärevil ja ootan juba pühapäevast lõppkontserti. Iga kohtumine laululoojate ja laulude esitajatega on justkui eraldi sündmus, nii on mahtunud harjutuspäevadesse hulgaliselt erilisi hetki – nagu saatebändi trummar Reigo Ahven võrdles projekti „Entel-Tenteliga“, siis nii tõesti on, sest kui kõlab hea laul, siis see jääb paljudeks aastateks laululaste repertuaari ning ühendab läbi lugude terveid põlvkondasid.“

Lasterikkus on rõõmutoov

“Laulukonkursiga ‘Lasterikkuse Võlumaailm’ soovime edasi anda edasi sõnumit, kuivõrd rõõmutoov on lasterikkus,” sõnas Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. “Sünnitusmajades kingitavad heliplaadid on kingitus lasterikastelt lasterikastele, et tervitada värskeid suurperesid. Oleme ootusärevad ja ootame kõiki suurest finaalkontserdist kas Lastekraani vahendusel või vahetu kogemuse läbi osa saama,” lisas Õunap.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu ja Võrumaa Lasterikaste laulukonkursiga “Lasterikkuse Võlumaailm“ on võimalik tutvuda Eesti Lasterikaste Perede Liidu kodulehel. Toetajatel on võimalik oma panus anda või toetajapilet soetada siin. Otseülekannet on võimalik jälgida Lasteekraani vahendusel.

Head Uudised GoodNews