1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Rocki Korvpallikool otsib hoogu laste spordiaabitsale
Rocki Korvpallikool otsib hoogu laste spordiaabitsale

Rocki Korvpallikool otsib hoogu laste spordiaabitsale

Rocki Korvpallikool otsustas Eesti laste jaoks kokku panna spordiaabitsa, mis võib olla esimene omataoline Euroopas.

Tehakse seda koos oma ala spetsialistidega: toitumisnõustajate, terapeutide, treenerite ja mängijatega.

“Täna ehitavad Rocki kogukonda üles oma spordialade kunagised tipud nii palliplatsil kui ka tugimeeskonnana platsi ääres,” kirjutab kool Hooandjas. “Me kõik oleme näinud ja tundnud spordi võlu ja valu. Selle õppetunde ja õnnestumisi. Ja nüüd tahame me need mõtted kaante vahele panna, et järeltulevaid põlvesid parimal võimalikul viisil sporditegemiseks – suurteks võitudeks ja kaotusteks – valmis seada.”

Aastasadade jooksul on igale lapsele esimesel koolipäeval pihku pistetud kogu edasiste õpingute A ja O – aabits. Aga kui oleks olemas lastele selline juhend ka muudel elualadel paremini toime tulemiseks? Näiteks spordis? Et neid toetada, õpetada, suunata ja juhendada.

Koolimineku kõrval alustavad paljud lapsed erinevate treeningutega. Kes viskab palli, kes jookseb, kes hüppab, kes tantsib. Aga sporditegemine ei ole pelgalt higist nõretav saal ja spordivahend.

Seal on nii palju muud, millest kunagi ei räägita: emotsionaalset, psühholoogilist, füsioloogilist… Mida tähendab meeskonnavaim või vaimne stabiilsus, et harrastada üksikalasid. Kuidas õigesti toituda, treeninguteks ja võistlusteks ette valmistada ja neist taastuda. Kuidas peaksid suhted toimuma treeneri ja juhendatava vahel.

Raamatu ilmumist saab toetada 11. märtsini. Praegu on vajalikust 7000 eurost koos 811 eurot. Aabitsa saamiseks tuleks toetada vähemalt 50 euroga.

Head Uudised GoodNews