1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Sinu annetused aitavad läbi viia lähedase kaotanud lastele mõeldud leinatoetuslaagreid!
Sinu annetused aitavad läbi viia lähedase kaotanud lastele mõeldud leinatoetuslaagreid!

Sinu annetused aitavad läbi viia lähedase kaotanud lastele mõeldud leinatoetuslaagreid!

Swedbank annestuskeskkonnas on võimalik toetada lapsi, kes on kaotanud lähedase.

Kahjuks on õnnetusjuhtumite ja tööealiste inimeste surmade statistika Eestis kurb. Igal aastal kaotab sadu lapsi selliste õnnetuste tõttu ühe või mõlema vanema. Uuringud on näidatud, et lapseea traumaatilistel üleelamistel on oluline seos täiskasvanuea probleemidega nii käitumuslikult kui ka tervisega seonduvalt. Paraku pole kõiki õnnetusi ja haigusi võimalik ennetada, küll aga on võimalik traumat ja leina kogenud lapsi aidata. Õigeaegne ja professionaalne sekkumine aitab lastel taastada usu tulevikku, saada paremini hakkama õpingutega, hoida ära käitumis-, tervise-, sõltuvusprobleeme jms.

Alates 1995. aastast on MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogramm pakkunud lähedase pereliikme kaotanud lastele ja noortele professionaalset leinatööd ja peamise töövormina on lastele sobinud leinatoetuslaagrid. Tänaseks on nendes osalenud ligi 700 last ja laste endi, pereliikmete ja lastega seotud professionaalide tagasiside laagrite tulemuslikkusest on olnud väga hea.

Iga-aastaselt saab liita leinatoetusprogrammiga 40-45 last. Eriline tähelepanu on pööratud neile, kes on pärit maapiirkondadest, kus psühholoogilise abi kättesaadavus on vähene või puudub sootuks. Lisaks tavapärastele laagritegevustele (loovust arendavad üritused, sportmängud, matkad, meisterdamised, töötoad jms) toimub laagrites igapäevaselt grupitöö, kus lapsed saavad turvaliselt koos eakaaslastega käsitleda juhtunut ja arendada paremat toimetulekut. Laps osaleb programmis terve aasta ja kokku on 14 laagripäeva (suvine 8-päevane laager ja 2 kolmepäevast jätkulaagrit).

Programm on üle-eestiline ning kõik laagrid ja teenused on peredele tasuta.

Samuti ootab MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogramm vabatahtlikke kaasa lööma heategevus- ja annetuskampaaniates. Kui soovid kaasa lüüa, kirjuta siia: lastekriis@lastekriis.ee.

Lisainfo: www.lastekriis.ee

ANNETUSE SAAB TEHA SIIN:

https://www.swedbank.ee/about/support/donate/projects#kriisiprogramm

Head Uudised GoodNews