1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. SOS Lasteküla peretugevdusprogramm aitab koos püsida 153 perel
SOS Lasteküla peretugevdusprogramm aitab koos püsida 153 perel

SOS Lasteküla peretugevdusprogramm aitab koos püsida 153 perel

SOS Lasteküla ja Southwestern Advantage koostöös selle aasta maikuus toimunud heategevuslik aktsioon Kevadkoputus aitas annetuste abil koguda ligi neljandiku peretugevdusprogrammi aasta eelarvest, mille eest sai suvel abi 153 pere kokku 386 lapsega.

Peretugevdusprogrammi eesmärk on toetada, abistada ja nõustada peresid, kelle lapsi ähvardab oma emast ja isast eraldamine. Programm aitab ennetada lõhenenud perede probleemi ning on aastate jooksul abistanud üle 1100 lapse.

„Eestis eraldatakse igal aastal 350 last oma vanematest, kuid see ei lahenda probleemi, sest neis peredes sünnib lapsi aina juurde ning igal juhul on lapsel parem kasvada oma päris peres, mitte asendusperedes või näiteks lastekodus,“ selgitas SOS Lasteküla tegevdirektor Margus Oro. „Meie kogemus näitab, et õigeaegne toetamine võimaldab perel ise oma lapsed üles kasvatada. Riiklikest vahenditest sellist ennetustegevust ei finantseerita ning vajalik rahasumma tuleb koguda lahkete annetajate abiga.“

Müügi- ja koolitusettevõttega Southwestern Advantage koostöös korraldatud heategevusaktsiooniga Kevadkoputus, mille raames ligi 270 ettevõtte tudengit ukselt uksele annetusi kogumas käis, õnnestus sellel kevadel annetustena koguda kokku 57 790 eurot, mille abil oli võimalik avada ka uusi piirkondi, kus keerulistesse oludesse sattunud peredele abi pakkuda.

„Meil on väga hea meel, et meie tudengite töö läbi saavad paljud lapsed ja pered ka reaalset abi ning senised kogemused on näidanud, et Eesti inimesed on väga hästi valmis annetama, kui neile see võimalus kohe koduukse taha kätte tuua,“ märkis Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kukk. „Kindlasti jätkame oma aktsiooniga ka edaspidi ning loodame seni kogutud summad ikka ületada.“

Kui selle aasta aprillis avas SOS Lasteküla peretugevdusprogrammi remonditud kontori Sillamäel, siis lisaks sai mais tööd alustada ka Põltsamaa ning peagi ka Juuru programmi haru. Ainuüksi Sillamäel tuleb kahel programmi tugitöötajal tegeleda 30 pere ja ligi 70 lapsega.

Programm on avatud Narvas, Sillamäel, Kohtla-Järvel, Keila linnas, Harku vallas, endises Vasalemma vallas ning Keila vallas ja suvest alates ka Põltsamaal, Juurus ning Paldiskis. Peretugevdusprogrammis osalemine on pere jaoks vabatahtlik ning selle eesmärk on õpetada vanematele, kuidas lastekasvatamise ning igapäevaeluga paremini toime tulla.

„10 aastaga oleme suutnud meie programmides osalenud 450 perele tõestada, et lapse jaoks on parim koht kasvada oma kodu hoolitsevate perevanematega ja meie töö tulemusena on 1100 last jäänud oma vanematega kokku. Seepärast ei ole neile olnud vaja leida hooldusperet või kohta lastekülla. Kõik need pered saavad täna oma laste kasvatamise ja oma elu ohjamisega ise hakkama,“ märkis Oro.

Kuidas Sina saad aidata? 

Peretugevdusprogrammi saab toetada tehes ülekande SOS Lasteküla Ühingule EE062200221001178590, külastades SOS Lasteküla kodulehte või helistades annetusnumbritele 900 66 90 (5€), 900 66 80 (10€), 9006670 (25€).

Head Uudised GoodNews