1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Taavi Aas: maailmas on sama palju lioneid kui on Eesti riigis elanikke
Taavi Aas: maailmas on sama palju lioneid kui on Eesti riigis elanikke

Taavi Aas: maailmas on sama palju lioneid kui on Eesti riigis elanikke

IMG_3196Rahvusvaheline heategevusühing – Lions Klubide Organisatsioon – tähistab tänavu Eestis 25. tegevusaasta täitumist, sel puhul Eestit külastava rahvusvahelise liikumise presidendi Barry J. Palmeri võttis täna Tallinna linnavalitsuse nimel raekojas vastu abilinnapea Taavi Aas.

„Usun, et teie visiit Tallinnasse annab tugeva tõuke selle heategevusliikumise propageerimisele Eestis,“ ütles Aas.

„Kõikjal, kus lionid tegutsevad, saadakse juurde uusi sõpru ja kohatakse siirast tänulikkust. Vabatahtlik heategevus on ühiskonna arengu oluline osa ning heategevusse panustamisega saab hästi palju ära teha. Kõnekas on fakt, et maailmas on 46 000 Lions-klubi ja neis on kokku 1 350 000 lionit. Võib öelda, et maailmas on sama palju lioneid kui on Eesti riigis elanikke,“ lisas ta.

Eesti Lions liikumine sai alguse juba aastal 1989, veel enne Eesti taas vabaks saamist. Eesti kaks esimest klubi – LC Tallinn City ning LC Tallinn Eesti I – asutati 1989. aasta maikuus ning juba samal aastal lehvis organisatsiooni maailmakongressil Miamis esmakordselt sini-must-valge lipp. Tänaseks on üle Eesti ligi 1300 lionit, 62 klubi ja noorteliikumises seitse Leo klubi sajakonna liikmega. 1968. aastal asutatud heategevusfondist Lions Clubs international Fund on toetatud 11 300 projekti kogusummas 826 miljoni USD.

Aas tõdes, et alati ei olegi tarvis probleemi lahendamiseks suurt rahasummat – mõnigi kord piisab tähele panemisest, probleemi teadvustamisest ja abist lahenduse leidmisel. „Hoolivust ei vaja vaid inimesed, ka looduse ja keskkonna eest tuleb hoolt kanda,“ lisas Aas. „Täna Kadrioru parki istutatud puu jääb meenutama lionsite toetust Eesti abivajajatele, neile, kel võimalusi vähem.“ Aas avaldas heameelt, et lionsliikumisse kaasatakse üha enam noori.

Head Uudised GoodNews