1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TÄIEGA VÄGEV! 12 000 last jooksis ratastoolikasutajate mängupargi laiendamise toetuseks
TÄIEGA VÄGEV! 12 000 last jooksis ratastoolikasutajate mängupargi laiendamise toetuseks

TÄIEGA VÄGEV! 12 000 last jooksis ratastoolikasutajate mängupargi laiendamise toetuseks

Täna toimus rohkem kui 12 000 osavõtjaga üle-eestiline heategevuslik Teatejooks Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juures asuva ratastoolikasutajate mängupargi laiendamise toetuseks. Ettevõtmise toetuseks on avatud annetustelefon 900 7777 (kõne hind 7 eurot).

Tallinnas toimus Teatejooks Kadrioru pargis presidendi lossi ees, kus starti läks üle 1300 koolinoore Roman Fosti eestvedamisel. Täpselt samal ajal andis president Kersti Kaljulaid Teatejooksule stardi Tartus 1000-le osavõtjale. Pärnus läks starti ligi 1200 osavõtjat ning jooksud toimusid ka Arukülas, Keilas, Peetris, Viimsis, Narva-Jõesuus, Kohtla-Järvel, Narvas, Sillamäel, Elvas, Valgas, Otepääl, Tõrvas, Viljandis, Kuressaares, Muhus, Põlvas, Paides, Raplas, Jõgeval, Rakveres, Haapsalus, Võrus ja Kärdlas.

Osalejaid tervitas president Kersti Kaljulaid, kes meenutas, et eelmiste aastate Teatejooksud on toetanud Haapsallu mängupargi ehitamist, kus ratastoolis lapsed saavad täna trenni teha. Sel aastal kavandatakse sinna parki mitut uut atraktsiooni, sealhulgas ronimislinnakut ja eri kõrgustega liivakaste, mis võimaldavad liikumisvõime kaotanud lastel mängida õues koos teiste lastega.

 

„Igaüks teist jookseb täna paarsada meetrid, kõigi peale kokku tuleb sellest aga rohkem kui kaks tuhat kilomeetrit. See on umbes sama palju kui joosta siit Pariisi või Londonisse või Veneetsiasse. Heategevusega on samamoodi – kui igaüks teeb väikese heateo, siis sünnib sellest kokku midagi väga suurt,“ ütles president Kersti Kaljulaid täna Teatejooksus osalenud lastele.

Tänavune Teatejooks pani õla alla Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juures asuva ratastoolikasutajate mängupargi laiendamiseks. Toetada saab helistades heategevusnumbrile 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande MTÜ Tallinnmeeting heategevuskontole Swedbank pangas EE292200221066301357.

Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus on Eesti suurim liikumispuudega inimestele taastusravi teenuse osutaja. Aastas käib seal ravil ligikaudu 3500 inimest, sealhulgas liikumisvõime kaotanud lapsed. Inimesed, kellel õnnetuse või haiguse tõttu on liikumisvõime vähenenud, saavad Haapsalus vajalikku taastusravi ja nad õpivad oskusi, mis vajalikud igapäevaelus hakkama saamiseks.

VAATA GALERIID!
Fotod: Marko Mumm

« kohta 2 »
Head Uudised GoodNews