1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TALLINN TOETAB I Üha enam peresid saab linnalt täiendavat toiduabi
TALLINN TOETAB I Üha enam peresid saab linnalt täiendavat toiduabi

TALLINN TOETAB I Üha enam peresid saab linnalt täiendavat toiduabi

Täna, 5. augustil jagavad linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad 669-le perele ühtekokku 1404 toidupakki. Kõige enam on toiduabi soovivaid peresid Lasnamäel, Mustamäel, Põhja-Tallinnas ja Haaberstis.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriva abilinnapea Betina Beškina sõnul on viie nädala jooksul, mil linnaosad on sel suvel toidupakke jaganud, toidupakki soovivate perekondade arv üha kasvanud. „Linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad jagavad majandusraskustes lastega peredele toiduabi arvestusega üks toidupakk ühe lapse kohta nädalas. Kui esimesel nädalal jagati 231 perele 522 toidupakki, siis eelmisel nädalal 642 perele 1317 toidupakki ja täna 669 perele 1404 toidupakki,“ ütles Beškina. „Abi saamiseks tuleb pöörduda elukohajärgsesse linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakonda. Juhul, kui abivajaja on taotluse juba esitanud, tema abivajadus hinnatud, tal enam taotlust esitada ei ole vaja ning ta on nimekirjas kuni pakutava toetusmeetme lõpuni ehk augustikuu lõpuni.“

Toiduabipakkide sisu võib nädalate lõikes mõnevõrra erineda, kuid ühel nädalal väljastatud toiduabipakkide sisu on sama. Toidupakis on pagaritoode (sai, leib või sepik), jook (mahl, piim, keefir või siirup), lihatoode (nt sink, suitsuvorst, viinerid, pihvid vms), magustoit (kohupiimakreem, puding või jogurt), piimatoode (juust, sulajuust vms), köögi- ja puuviljad ning munad.

Linn töötas suve hakul välja täiendavad sotsiaaltoetuse meetmed, millega toetatakse eriolukorrast tingituna või majanduslanguse järel töötuks jäänud või majandusraskustesse sattunud abivajavaid linlasi ja nende peresid. Ühe meetmena jagatakse augusti lõpuni toidupakke majandusraskustes olevatele lastega peredele, kus netosissetulek esimese pereliikme kohta on väiksem kehtivast töötasu alammäärast (584 eurot) ja iga järgmise pereliikme kohta väiksem kui 80% kehtivast töötasu alammäärast. Abi saajateks võivad olla näiteks paljulapselised pered, üksi lapsi kasvatavad vanemad või vanavanemad ning lastega pere, kus vanemad on hiljuti jäänud töötuks.

Head Uudised GoodNews