1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TÄNU HEADELE EESTIMAA INIMESTELE! Lastefond jätkab sonditoitu vajava poisi toetamist
TÄNU HEADELE EESTIMAA INIMESTELE! Lastefond jätkab sonditoitu vajava poisi toetamist

TÄNU HEADELE EESTIMAA INIMESTELE! Lastefond jätkab sonditoitu vajava poisi toetamist

LF1SA TÜ Kliinikumi Lastefond aitab ka järgmise poole aasta jooksul muretseda sonditoidu segu haruldase ainevahetushaigusega 8-aastasele Eikole.

Tartu poisil Eikol on lisaks harvaesinevale pärilikule ainevahetushaigusele nimega düstroglükanopaatia diagnoositud ka neelamisraskus. Ainevahetushaigusest tulenevalt on laps väga kõhn, kuid neelamisraskuse tõttu ei saa ta süüa tavatoitu, mistõttu on talle paigaldatud gastrostoom ehk kõhule tehtud avause kaudu makku suunatud väike sond. Kuna vedeldatud kodutoidu manustamine sondi kaudu ei kompenseeri tema päevast toitainete vajadust, vajab ta spetsiaalset kõrge kalorsusega toidusegu. Kallihinnalist sonditoitu kulub Eikol ühes kuus 120 pudelit, mis tähendab perele igakuiselt rohkem kui 400-eurost väljaminekut.

Lastefondi toel on perekonnal olnud võimalik alates 2014. aasta juunist lapsele sonditoitu osta ning tänaseks on ta saavutanud kehakaalu normpiiri. Fond jätkab poisile vajaliku toidusegu soetamist ka selle aasta lõpuni toetades perekonda igakuiselt 340 euroga. Lisaks toetab Eikot seejuures ühekordselt 100 euroga ka Tartu Linnavalitsus.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv tunneb heameelt, et fond saab oma annetajate toel abistada perekondi, kus tavapäraste toidukulude kõrval moodustab ühe lapse igakuine “toidukorvi” maksumus sonditoidu näol 100-350 eurot. “See on suur, kuid nende perede jaoks hädavajalik lisakulu, et aidata lastel säilitada või tõsta kaalu, mis omakorda mõjutab suuresti nende tervislikku seisundit.”

Eiko kõrval saavad Lastefondilt toidusegude soetamiseks jätkuvalt toetust ka Tuuli, Eliise, Reili, Sander ja Raimond. Kuut last toetatakse selles igakuiselt kokku 1265 euroga. Rohkem infot toidusegusid vajavate laste toetamise kohta leiab Lastefondi kodulehelt.

Head Uudised GoodNews