1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Tartu pikendas heaolumeistrite sotsiaalteenust
Tartu pikendas heaolumeistrite sotsiaalteenust

Tartu pikendas heaolumeistrite sotsiaalteenust

Eestis ainulaadset heaolumeistrite hoolekandeteenust pakuti Tartus Innove toetusfondist rahastatava projekti abil. Projekt lõpeb tänavu mais, kuid kuna teenus on osutunud eakate seas väga populaarseks ja vajalikuks, siis otsustas Tartu linn selle sotsiaalteenusega jätkata.

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on oluline eakaid nende igapäevategemistes abistada ja toetada. „Nii vähendame kukkumiste- ja traumadeohtu, mille tagajärjel ei pruugi eakas inimene enam iseseisvalt kodus toime tulla.“ Abilinnapea lisas, et head teenust on tunnustatud Euroopaski. „Euroopa Komisjoni veebilehel kirjutati tänavu veebruaris Tartu heaolumeistrite projektist kui ühest Euroopa Sotsiaalfondi rahastuse saanud eduloost,“ sõnas Lees.

Aasta jooksul on heaolumeistrid külastanud Tartus üle 170 inimese. Neid on palutud lambipirne ja suitsuanduri patareisid vahetama, kardinaid üles panema või muid toiminguid tegema, mis vanemaealistele raskusi valmistavad. Lisaks annavad heaolumeistrid eakatele nõu, millised abivahendid võiksid nende elu kergemaks ja turvalisemaks muuta. „Kõige rohkem vajatakse tugikäsipuid tualetti ja vannituppa, funktsionaalseid voodeid, rulaatoreid, potitoole, vannilaudu jmt. Kui vaja, aitame abivahendid kohale tuua ja vajadusel ka paigaldada,” selgitas heaolumeister Tarvi Kivipõld.

Aidata on tulnud ka kodus kukkunud eakaid. Kui oma jõust puudu jääb, siis kasutavad heaolumeistrid spetsiaalset suruõhul töötavat abivahendit. Heaolumeistrid nõustavad ja aitavad eakaid ning vajadusel suhtlevad nad hoolekandespetsialistide, perearsti, kiirabi, päästeameti ja teiste ametitega.

Heaolumeistrite poole saab tööpäeviti pöörduda nii telefoni kui ka meili teel.

Head Uudised GoodNews