1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Tartu Toidujagamine avab ajutise toidujagamispunkti Autovabaduse Puiesteel
Tartu Toidujagamine avab ajutise toidujagamispunkti Autovabaduse Puiesteel

Tartu Toidujagamine avab ajutise toidujagamispunkti Autovabaduse Puiesteel

Laupäeval, 10. juulil avatakse Tartus ajutine toidujagamispunkt Autovabaduse Puiestee raames.

Toidujagamispunkti rajamine toob tähelepanu toidu raiskamise vähendamisele ja annab võimaluse kesklinnas liikuvatele inimestele endale mittevajalikku toitu teistega jagada. Punkti juurde on üles pandud lisaks kasutusreeglitele ja infole ka kaal ja märkmik, mis võimaldavad külastajal kaaluda oma toidu kogust ja selle kirja panna. Pärast Autovabaduse Puiesteed arvutatakse kokku kuu aja jooksul päästetud toidu hulk ja tulemused avalikustatakse Tartu Toidujagamise Facebooki-leheküljel.

Tartu Toidujagamine on mittekasumlik liikumine, mis tegutseb tänu vabatahtlikele, kogukonna toetusele ja heade ettevõtete abile. Ka seekord tulid appi erinevad ettevõtted ja üksikisikud, kelleta poleks uus punkt valmis saanud. Ehitusmaterjalideks andis raha Tartu linn, katuseplekki pakkus lahkelt Ruukki Eesti Tartu osakond, külmiku laenas A. Le Coq, ehitusega olid abiks Jorma Ratas ja Vidrik Kört, pintsli ja värviga aitas kaasa Maris Paal.

Kõiki neid inimesi ühendas aktiivne vabatahtlik Keidi Kald, kes ütles: “Enne ei hinga ma rahulikult, kui kapp on püsti.” Selline erinevate osapoolte koostöö on vastastikune abi ehk mutual aid, mida Tartu Toidujagamine püüab oma tööga arendada. Ühendades jõud, saab viia ellu elu paremaks muutvaid tegevusi ja luua paremat kontakti kogukonnaga.

Juba enne punkti avamist sai Keidi Kald kõne inimeselt, kes soovis oma ürituselt ülejäävat toitu punkti tuua. Kuna tegemist on ajutise toidujagamispunktiga, siis püüab Tartu Toidujagamine leida sellele uue kodu. Tingimuseks on, et uus paik jagab külmiku töötamiseks elektrit. Jääkapi leidmisel loodab Tartu Toidujagamine taas inimeste headusele ja heldusele.

Pärast punkti avamist toimub 10. juulil jalutustuur, mis tutvustab lähemalt Tartu Toidujagamist. Külastatakse ühiselt Genialistide toidujagamispunkti. Autovabaduse Puiestee ajal toimub ka teisi toidu päästmisega seotud üritusi.

Head Uudised GoodNews