1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Tartu Toidujagamine ja Paranduskelder pakuvad päästetud toitu
Tartu Toidujagamine ja Paranduskelder pakuvad päästetud toitu

Tartu Toidujagamine ja Paranduskelder pakuvad päästetud toitu

Tartu Toidujagamine (TT) pakub koostöös Paranduskeldriga Aparaaditehase tänavatoidu- ja tänavamuusikanädalal päästetud toitu.

12. ja 13. juunil on võimalus maitsta päästetud toidust valmistatud täistaimseid toite põhimõttel “maksa nii palju kui võimalik” (pay what you can). TT pakub külastajale võimaluse määrata ise toidule ja vabatahtlike tööle hinna. Saadud tulu läheb toidupäästjate kütusekulu ja toidujagamispunktide hooldamiseks. TT on mittekasumlik liikumine, mis tegutseb tänu vabatahtlikele ja kogukonna toetusele.

Paranduskelder on Aparaaditehase keldrikorrusel asuv avatud töökoda, kus korraldatakse parandamisele ja plastiku taaskasutamisele suunatud töötube ja koolitusi ning pakutakse tegutsemiskeskkonda taaskasutuspõhistele mikroettevõtetele.

Tänavatoidu- ja tänavamuusikanädalal osalemine on TT ja Paranduskeldri teine koostöö. 2020. aasta alguses korraldati keldri ruumides esimene päästetud toidust valmistatud rikkalik täistaimne tasuta õhtusöök. Üritus oli väga populaarne ja tõi kohale üle 50 inimese.

Aparaaditehases asub TT kõige uuem toidujagamispunkt, mis hiljuti kolis siseruumidest tänavale. Ettevõte kutsus toitu päästva liikumise osalema nende korraldataval nädalal, mis näitab hästi asutuse huvi toiduraiskamise vähendamise ja üldiselt looduse vastu. Aparaaditehase hoovis on avatud pop-up-kohvik, mille soov on väärtustada päästetud, kuid täiesti söödavat täisväärtuslikku toitu. Küsimusele, mis on päästetud toit, saab vastuse kohapeal.

TT vabatahtlikud ja liikumise aktivistid on loonud kontakte mõnede ettevõtetega, sealhulgas väga hea koostöö Tartu Toidupangaga, kes annetavad neile ebavajaliku toidukauba liikumisele, millest väike vabatahtlikegrupp valmistab maitsvad täistaimsed road. Samuti pakuvad oma käsitööd toidupäästmisliikumise sõbrad. TT ootab alati oma ridadesse uusi vabatahtlikke.

Head Uudised GoodNews