1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TEEME HEAD I Rat Race 2020 kutsub virtuaalsele heategevuslikule jooksule
TEEME HEAD I Rat Race 2020 kutsub virtuaalsele heategevuslikule jooksule

TEEME HEAD I Rat Race 2020 kutsub virtuaalsele heategevuslikule jooksule

JCI Tallinn ja haridusalgatus Tagasi Kooli kutsuvad organisatsioone, meeskondi ja peresid Tallinna terviseradadele osalema heategevuslikus orienteerumisjooksus Rat Race 2020. Heategevuslik jooks toimub maikuu viimasel neljal päeval, 28.–31. mail ning osalemiseks tuleb soetada heategevuslik osaluspilet www.ratrace.ee.

Tänavu juba 18. korda Tallinnas korraldatav Rat Race 2020 toimub sel aastal teistmoodi. “Kui muidu oodatakse organisatsioone meeskondadega tulema üheskoos meelelahutuslikule kostümeeritud jooksule Tallinna kesklinnas, siis sel korral kutsume kõiki 28.–31. mail Tallinna metsaradadele orienteeruma, mis ühendab nii sportliku liikumise, mõnusa ajaveetmise kui uued teadmised haridusvaldkonnast,” tutvustab Rat Race projektijuht Kelly Treu.

Sel korral on heategevusjooksu keskmes haridus. “Järsult muutunud olukord on esitanud haridusele hoopis uutmoodi väljakutsed,” räägib Treu ning lisab: “ning just seetõttu valisime oma partneriks haridusalgatuse Tagasi Kooli, kes toetavad läbi eluliste koolitundide korraldamise nii õpilaste kui õpetajate uutes oludes hakkamasaamist”.

Tagasi Kooli algatuse juht Teibi Torm rõõmustas koostöö üle: “Haridusalgatustele annetatakse ca 5% kõigist annetustest ning seetõttu on eriti tänuväärne, et saame koostöös JCI Tallinnaga valdkonnale veelgi enam tähelepanu tõmmata”.

Rat Race ootab sel aastal lisaks kontorirottidele osalema ka perekondi ja sõpru. “Koostöös rakendusega Blue Apple on valminud Tallinnasse kokku kolm orienteerumisrada, milles võib läbida nii ühe kui ka kõik kolm,” tutvustab Treu. Orienteerumisele kohaselt tuleb õigetest punktides vastata erinevatele haridust puudutavatele küsimustele. Torm täpsustas: “oodata on küsimusi nii hariduse arengu, koolijuhtide kui ka eluoskuste teemal ning kindlasti saab lisaks mõnusale metsas liikumisele jooksult kaasa võtta ka paar uut huvitavat fakti ja teadmist haridusest”.

See on hea võimalus veeta meelelahutuslikult aega, olla aktiivne, saada uusi teadmisi ning teha samal ajal ka head. “Selleks, et vältida massides orienteerumist, oleme osalemist pikendanud neljale päeval ning kõik saavad osaleda just neile sobival ajal, olgu selleks varahommik või hiline õhtu,” selgitas Treu ning lisas: “Palume ka omalt poolt osalejatel jälgida valitsuse poolt antud ohutusreegleid, seal hulgas osaleda väikestes tiimides ning hoida nii omavahel kui teiste meeskondadega piisavat distantsi.”

Kuidas osaleda?

  1. Soeta heategevuslik osaluspilet leheküljelt www.ratrace.ee.
  2. Mängimiseks on vajalik alla laadida rakendus “Action Track”.
  3. Mine vahemikus 28. – 31. mai 2020 vabalt valitud ajal valitud terviserajale – Pirita, Järve või Nõmme terviserajad (Tallinnas) – ning osaledki orienteerumisjooksul.
  4. Hoia rajal teiste osalejatega distantsi, käitu vastutustundlikult ning naudi meelelahutuslikku aega.
  5. Pane selge oma parim kostüüm, sest osalejaid ootavad ka auhinnad. Valitakse välja järgmised tiitlid – Kõige lõbusam rotikamp 2020, kõige väledam rotikamp 2020, kõige stiilsem rotikamp 2020, kõige väljapaistvam rotikamp 2020, kõige üllatavam rotikamp 2020, kõige suurem magnet rotikamp, Üksik hunt rott, Kõige arukamad rotid, Rahva lemmik.
Head Uudised GoodNews