1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tom Valsberg annab hooandjate abiga välja väelauludeplaadi!
Tom Valsberg annab hooandjate abiga välja väelauludeplaadi!

Tom Valsberg annab hooandjate abiga välja väelauludeplaadi!

Tom Valsberg, Aive Asperk ja Rauno Vaher soovivad hooandjate abiga anda välja väelauludeplaadi ja sellega kaasneva lauliku.

Väelaulud on eestikeelsed erinevate kultuuride põlisrahvaste muusikast inspireeritud laulud, mis on mõeldud kambakesi koos laulmiseks, et tekiks eriti võimas tunne ja energia. Just nagu regilaulud, aga seas on ka aafrika, indiaani ja keldi viise ning väestavaid sõnumeid. Väelaulud aitavad vabastada vanu emotsioone ja võimaldavad ennast laadida värske väega.

Peagi valmivalt CD-lt saab kuulata just eestikeelseid lustakaid ja diipe väelaule ning neid kodus nautida CD-d kuulates või digitaalse albumi oma telefoni või arvutisse laadides.

Laulik on mõeldud kodus kaasa laulmiseks ja kaasa mängimiseks. Selle sees on 18 laulu sõnad ja akordid, lisaks Tom Valsbergi kaks luuletust, kakaotseremoonia avamise palve ja tseremoniaalse kakao valmistamise retsept. Seega saab vabalt selle põhjal läbi viia näiteks mõnel sünnipäeval või koosviibimisel kakaotseremoonia või lauluõhtu.

Väelaule saab kuulata väelauluõhtutel. Need on intiimsed ekstaatilised kontserdid, kus osalistel on võimalik kaasa laulda ja kaasa tantsida. Pakutakse tseremoniaalset kakaojooki Peruust. Seda sama jooki, mida kasutasid asteegid ja maiad suurtel pidustustel, et tekitada eriti võimsaid tundeid ja meeleolu. See õige toorkakaost valmistatud jook lööb südamerütmi käima, alandab vererõhku ja aktiveerib ajus selliseid erinevaid õnnekemikaale nagu serotoniin, dopamiin, oksidotsiin ja endorfiinid. Väelauluõhtud toimuvad igal kolmapäeval Tallinnas Tauno Kangro skulptuuristuudios. „Praegu oleme arvestanud, et möllame 23. detsembrini!” ütleb Tom.

Head Uudised GoodNews