1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Töömalevlased aitasid abivajajatele toidupakke komplekteerida ja annetatud asju sorteerida
Töömalevlased aitasid abivajajatele toidupakke komplekteerida ja annetatud asju sorteerida

Töömalevlased aitasid abivajajatele toidupakke komplekteerida ja annetatud asju sorteerida

Turvaettevõtte G4S „Julged hoolida?“ noored töömalevlased käisid teisipäeval Toidupangas, et toimetulekuraskustes peredele toidupakke komplekteerida. Nädal varem aitasid nad Uuskasutuskeskuses annetatud asju sorteerida.

„Usume, et G4S „Julged hoolida?“ töömalev muudab noored hoolivamaks ja õpetab abivajajaid rohkem märkama,“ ütles töömaleva eestvedaja Esme Kassak ettevõttest G4S.

27. juunil olid malevlased abiks Toidupangal, et komplekteerida toidupakke puudust kannatavatele peredele Harjumaal. „Komplekteeritud toidupakid jõudsid abivajajatele juba järgmise kolmapäeva hommikul,“ sõnas Kassak. Noored on Toidupangal abiks kuni augusti keskpaigani igal teisi- ja neljapäeval.

21. juunil aitasid töömalevlased Arsenali keskuses asuvas Uuskasutuskeskuses sorteerida annetatud rõivaid, jalanõusid ja muid esemeid. Keskuse juhataja Merilin Lehismets juhendas noori ja selgitas põhjalikult Uuskasutuskeskuse tegutsemise põhimõtteid. „Juhataja jäi noorte tööga väga rahule. Tema sõnul olid malevlased väga hea ettevalmistusega ja asjaliku suhtumisega,“ selgitas Kassak. „Vähemalt sama tähtis kui konkreetse töölõigu ärategemine oli tema sõnul taaskasutuse põhimõtetest arusaamine,“ lisas ta.

Järgmine kord lähevad malevlased Arsenali Uuskasutuskeskusesse appi 5. juulil.
Igapäevaselt on G4S „Julged hoolida?“ töömalevlased abis Stroomi ja Pirita rannavalvuritel. Malevlased abistavad vetelpäästjaid jõukohastel töölõikudel, nagu vee- ja õhutemperatuuride mõõtmine, infotabloode andmete uuendamine, heakorra eest hoolitsemine, lastele käepaelte jagamine jms.

G4S „Julged hoolida?“ töömalev saab osa ka noorte laulu- ja tantsupeost, kus malevlased aitavad korraldada külastajate jalgrataste parkimist.

Töötasu maksab noortele G4S Eesti. Noorte laulu- ja tantsupeo rattaparkla korraldamist rahastab Tallinna linn, samuti toetab linn osaliselt malevlaste tööd Stroomi ja Pirita rannas.

Head Uudised GoodNews