1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Ukraina haiglad said Eestilt 150 tuhat eurot
Ukraina haiglad said Eestilt 150 tuhat eurot

Ukraina haiglad said Eestilt 150 tuhat eurot

„Mitu rünnakutes kahju kandnud Kiievi haiglat vajab tegevuse jätkamiseks ja püsiva elektrivarustuse tagamiseks 150 tuhandet eurot,” seisab Ukraina Punase Risti äsjases abipalves. Selle summa saatis Eesti Punane Rist täna teele.

Foto: Punane Rist

Aasta jooksul on Ukrainas osaliselt või täielikult purustatud mitusada haiglat. „Ilma toimiva meditsiinisüsteemita kaotab Ukraina veelgi rohkem elusid. Seda ei saa lubada ja nii teemegi kõik endast oleneva, et arstiabi, meditsiinitehnika ja ravimid oleksid kohapeal olemas ning haiglad töökorras,” sõnas Eesti Punase Risti peasekretär Arvi Perv. „Soovime Ukraina elanike jaoks olemas olla nii kaua, kuni kestab abivajadus. Kestev abi on siiski võimalik vaid annetajate toel,” lisas ta.

Foto: Punane Rist

Abipalvest leiab ka Ukraina Punase Risti peasekretär Maksym Dotsenko tänusõnad Eesti annetajatele. „Oleme teile siiralt tänulikud järjepidava toetuse eest. Te lubate meil jõuda inimesteni, kes kõige enam tuge vajavad ning parandada Ukraina elanike võimalust saada meditsiiniabi sel väga raskel ajal.”

Foto: Punane Rist

Varasemalt on Eesti Punane Rist toetanud Rahvusvahelise Punase Risti Komitee tegevust Ukrainas ning vastanud viiele Ukraina Punase Risti abipalvele: kaks korda on saadetud eseme- ja toiduabi (kokku 18 veoautotäit) ning kolmel korral tehtud rahakanne. Seda riigisisestele põgenikele toidukupongide jagamiseks ja kahe Luganskist evakueeritud haigla ülesehitamiseks.

  • Panuse järgmiste abisaadetiste heaks saab anda Punase Risti kodulehelt siit!
Head Uudised GoodNews