1. Avaleht
  2. Heategu
  3. UNISTUSE NIMEL I Tallinna Vesi toetab ratastoolikurlingutiimi valmistumist paraolümpiaks
UNISTUSE NIMEL I Tallinna Vesi toetab ratastoolikurlingutiimi valmistumist paraolümpiaks

UNISTUSE NIMEL I Tallinna Vesi toetab ratastoolikurlingutiimi valmistumist paraolümpiaks

Täna allkirjastasid Tallinna Vesi ja Eesti Invaspordi Liit koostööleppe, millega ratastoolikurlingutiim saab olulise rahasüsti, et valmistuda 2022. aasta paraolümpiaks.

Eesti Invaspordi Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul on puuetega inimeste spordis võimalik suuri eesmärke saavutada vaid koostöös toetajatega. “Töötame unistuse nimel, et Eesti oleks taas üle paarikümne aasta esindatud paraolümpiamängudel. Meie ratastoolikurlingutiim on hetkel edetabeli 11. kohal. Juba aasta pärast Pekingis toimuvatele mängudele pääsevad 12 riigi esindusvõistkonnad. Oleme sel aastal veel MM-i kvalifikatsiooniturniiril ja sealt tahame hea mänguga edasi jõuda sügisel peetavale MM-ile,“ rääkis Rainer Vakra. „Praegune keeruline aeg teeb oluliselt raskemaks nii treeningute korraldamise kui ka võistlustele sõitmise, seda nii rahaliselt kui ka logistiliselt. Kuid täna astusime tänu Tallinna Vesi toetusele mitu sammu edasi.“

Pikaajalise toetaja Tallinna Veega sõlmitud koostööleping annab märkimisväärse rahalise panuse Eesti Invaspordi Liidu tegevusse. Tallinna Vee juhatuse esimehe Karl Brookesi sõnul on liidu töö tänuväärne. „Tallinna Vee missioon on luua puhta veega parem elu. Samamoodi loob spordi kaudu paremat elu ka Eesti Invaspordi Liit. Töö, mida liit puuetega inimeste spordi edendamisel teeb, on väga oluline, et aidata kaasa liikumispuudega inimeste elukvaliteedi tõstmisele. Kui selle eesmärgi täitmise teel saame kaasa aidata ka Eesti paraolümpiale jõudmisele, on meie rõõm mitmekordne. Meil on ettevõttena väga hea meel liidu tegevust ka tänavusel hooajal omalt poolt toetada,“ sõnas Brookes.

Eesti Invaspordi Liidu ja Tallinna Vee koostöö jätkub juba 10. aastat. Täna sõlmitud koostööleping sätestab 2021. aasta toetussummad, mida invaspordiliit saab kasutada sportlike tegevuste arendamisel ja laiendamisel ratastoolikurlingu paraolümpiale viimiseks, aga ka kergejõustiku ja rattaspordi edendamiseks.

Eestis mängitakse ratastoolikurlingut alates 2015. aastast, mis teeb ratastoolikurlingust Eesti kõige kiiremini arenenud spordiala. Ratastoolikurlingut mängitakse segavõistkondades. Mängus on ülioluline visketäpsus, sest erinevalt tavakurlingust ei harja sportlased jääd kivi teekonna pikendamiseks ja suunamiseks. Kurling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida harrastavad nii terved kui liikumispuudega inimesed.

Head Uudised GoodNews