1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Uus süda, uus elu
Uus süda, uus elu

Uus süda, uus elu

Terviselaegas palub abi Julieta Kreimjani aitamiseks. Julieta oli Armeenias külas, kui teda tabas müokardiitne infarkt. Väga raske infarkti järgselt põeb Julieta südamepuudulikkust, tema südamest töötab vaid 13%.

Julietta pidi juba maha müüma 4-toalise korteri, et Armeenias saadud ravi eest tasuda. Ta ootab Saksamaal südame siirdamist. Neljaliikmelise perega üürikorterisse kolinud pere 8000-kroonine sissetulek ei kata kaugeltki kogu Saksamaal ravi ajal kantavaid kulusid.

Südamesiirdamisele mineva kulu tasub Haigekassa, kuid elamisraha tuleb perel endal leida.

Mida Sina saad teha?

  • Julieta on tänulik kõigile, kes saavad talle Saksamaal südamesiirdamise operatsiooni eel- ja järelravi ajal elulemiseks vajalikku tuge pakkuda – katta elamisekstoiduks jm minevad materiaalsed kulud pärast südame abiseadme implanteerimise operatsiooni ja enne südame transplantatsiooni.
  • Raha saad annetada siit.

Teie abi annab Julietale lootuse homse päeva suhtes. Tema paranemine on tõenäolisem, kui ta ei pea lisaks tervisele ka oma materiaalse toimetuleku pärast muret tundma.

Terviselaegas on internetipõhine heategevuslik annetuskeskkond, kus kogutakse raha neile inimestele, kelle elukvaliteedi tõstmiseks vajalikku tervishoiu ja/või selle kasutamisega vahetult seotud sotsiaalhoolekande teenust Eesti riik ei kompenseeri.

EPE poole pöördub igal aastal tuhandeid inimesi, kellel on tõsiseid probleeme tervisega ning kelle olukorda olemasolevad riiklikud abivõimalused tänases Eestis parandada ei suuda. Puudu jääb hädavajalikest teenustest ja vahenditest, toetav abivõrgustik on nõrk ning sageli pööravad suured riiklikud organisatsioonid inimesele selja. Selleks, et neid inimesi mingilgi moel aidata, loodi detsembris 2010 Terviselaegas, mille patrooniks on Kersti Toots.

Head Uudised GoodNews