1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vähiravifond
  4. Vähiravifondi laekus märtsis ja aprillis annetusi üle 315 000 euro! Abi sai ligi 80 inimest!
Vähiravifondi laekus märtsis ja aprillis annetusi üle 315 000 euro! Abi sai ligi 80 inimest!

Vähiravifondi laekus märtsis ja aprillis annetusi üle 315 000 euro! Abi sai ligi 80 inimest!

Vähiravifondi „Kingitud elu“ laekus märtsis ja aprillis annetusi üle 315 000 euro ning abi sai ligi 80 inimest. Fondi laekus raha oluliselt vähem kui välja läks ning selle põhjuseks on püsivalt suur abitaotluste hulk.

„Näiteks iga euro kohta, mis tuli fondi annetusena aprillikuus, tasusime me kolme euro ulatuses raviarveid – üks tuli sisse, kolm läks välja. Kokku panustas fond Eesti inimeste tervisesse kahe kuu jooksul ligi pool miljonit eurot,“ sõnas fondi juht Toivo Tänavsuu.

„Inimeste hulgas, keda toetasime märtsis või aprillis, on näiteks ERRi helirežissöör, aastakümneid “Aktuaalse Kaamera” heli eest vastutanud Toomas Kaur, Viljandimaal elav 38-aastane pereisa Raivo Nõmmiksaar, Saaremaa pereisa Ott Paakspuu, narvalannast tantsupedagoog Nadežda Sutõrina, Jaanus Vallau Muhumaalt, pereema Jekaterina Ago ja paljud teised. Viimastel kuudel annavad abivajajate seas tooni noored, 30ndates või 40ndates lapsevanemad, kellel on alaealised lapsed, mõnel lausa väikelapsed,“ märkis Tänavsuu.

Toivo Tänavsuu sõnul tekib fondiga seotud muresid ja probleeme lahendades ka lustakamaid lugusid. „Üks päev helistas fondi üks härra. Ütles, et tahaks annetada. Küsis vähiravifondi pangakonto numbrit, kuid tema ise ei anneta, vaid naaber annetab. Naabri koer olevat teda hammustanud ja tema küsis naabrilt 150 eurot valuraha. Naaber võtnud vastutuse ja oli nõus maksma. Härra palus naabril valuraha hoopis vähiravifondi kanda, sest ta seda endale ei taha.“

„Teisel päeval helistas noor daam Margit, Nõmmelt. Rääkis, et asutas koos oma peigmehe Meelisega mõni nädal tagasi kodus oma väikese nii-öelda vähiravifondi. Iga kord kui nad Meelisega tülli lähevad, maksavad sinna fondi trahvi. Alguses oli taks 5 eurot tüli kohta, kuid see ei mõjunud piisavalt ning riiu hinda tõsteti 20 eurole. Üks õhtu andis Margit mulle Tallinna kesklinnas üle 100 eurot. Naine imestas ka ise, et lühikese ajaga on juba nii palju kraagelda jõutud,“ lisas Tänavsuu.

Arvestades, et fondini jõuab neil päevil erakordselt suur arv abitaotlusi, kutsub vähiravifond jätkuvalt kõiki Eesti inimesi ja ettevõtteid üles toetama vähihaigete võitlust elu eest kasvõi kõige pisema püsiannetusega. Iga euro on äärmiselt tähtis ja kingib kellelegi lootust, elupäevi, tervist. Püsiannetuse saab loetud sekunditega vormistada kodulehel.

Head Uudised GoodNews