1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Vanahärra tegi Lastefondile esmakordse eestisisese pärandannetuse
Vanahärra tegi Lastefondile esmakordse eestisisese pärandannetuse

Vanahärra tegi Lastefondile esmakordse eestisisese pärandannetuse

TÜK Lastefond soetas TÜ Kliinikumi lastekliinikule kolm uut protseduuritooli, mida rahastati aprillis fondile laekunud pärandannetusest.

Üldpediaatria ja neuroloogiaosakonda tellitud toolid on planeeritud päevastatsionaari patsientidele, kes viibivad haiglas küll üle nelja tunni mõnel uuringul või ravi saamas, kuid ei vaja alati voodikohta.

“Ka patsiendi jaoks on spetsiaalsed protseduuritoolid mugavad nii ravi saamiseks ja analüüside võtmiseks kui ka teleri vaatamiseks, söömiseks või raamatu lugemiseks, sest neil on võimalik reguleerida kõrgust, käsitugesid, seljaasendit, kinnitada tilgajalga jne,” lisab lastekliiniku ülemõde Evelyn Evert.

Funktsionaalne protseduuritool on üsna kallis ning ühe seesuguse tooli hind on 1858 eurot. Kahjuks kliinikumi eelarve nende soetamist ei võimaldanud, mistõttu aitas need lastekliinikule muretseda Lastefond, tasudes 100% ulatuses kolme tooli maksumuse ehk panustades nende soetamisse 5573 eurot.

Vahendid selleks saadi aprillis Lastefondile laekunud Ülo Rannamäe 9087 euro suurusest pärandannetusest, mis tehti fondile spetsiaalselt TÜ Kliinikumi lastekliiniku toetamiseks.

“Kuigi Eestis on pärandannetused üsna harukordsed, on Põhjamaades, eeskätt Soomes, need väga levinud,” selgitab Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar. “Lastefondile on see samuti alles esmakordne eestisisene pärandannetus, varasemalt on meile laekunud pärandusi väliseestlastelt,” lisab ta.

Monika Kuzmina Peatoimetaja