1. Avaleht
  2. Heategu
  3. VIDEO I Homme on lahkusepäev – Elina Netšajeva jagas sel puhul lastele kingitusi
VIDEO I Homme on lahkusepäev – Elina Netšajeva jagas sel puhul lastele kingitusi

VIDEO I Homme on lahkusepäev – Elina Netšajeva jagas sel puhul lastele kingitusi

Lauljatar Elina Netšajeva jagas 13. novembril tähistatava ülemaailmse lahkusepäeva puhul Tallinna 1. klassi lastele suutervisele pühendatud kinkekotte.

„Lisaks kõlavale häälele kuuluvad terved ja hoolitsetud hambad minu põhiliste töövahendite hulka,” ütles Elina, kes jagas kinkekotte Eesti Lionsite juhi Siiri Rooma-Uuskülaga. „Kui ma oleksin juba 1. klassis teadnud, kui tähtis on korrapäraselt ja õigete võtetega hammaste eest hoolitsemine, siis oleksid minu hambad veelgi paremas korras.”

Haridusministeerium kiitis ettevõtmise heaks ja tuletab meelde, et laste hambaid ravitakse Eestis kuni 19. eluaastani tasuta.

Tartu Ülikooli hambaarstiteaduse instituudi uuringu kohaselt leidus 2019. aastal 6-aastaste seas vähem kui kolmandik (28%) täiesti tervete piimahammastega lapsi. Kohest ravi vajasid 58% laste hambad. Kaariesealgeid leidus 66% uuritutel. 6-aastastest lastest peseb hambaid kaks korda päevas 69% ja juhuslikult 7%, ülejäänud pesevad hambaid kord päevas.

Lionsite klubid ühendavad inimesi, kes soovivad panustada ühiskonna heaks. Eesti Lionsite piirkonda kuuluvad 62 klubi rohkem kui 1200 liikmega. Lions International on üks maailma suurimatest ja vanematest heategevusorganisatsioonidest, mille moto „Meie aitame” ühendab rohkem kui 1,4 miljonit liiget.

Head Uudised GoodNews
tags: