1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VIDEO! „Kodutunne“ aitab ema ja sügava puudega last
VIDEO! „Kodutunne“ aitab ema ja sügava puudega last

VIDEO! „Kodutunne“ aitab ema ja sügava puudega last

Täna kell 20.00 on Kanal 2 heategevuslik saade „Kodutunne“ taaskord abis ühel tegusal üksikemal. Lääne-Virumaal Rakke vallas elab Ilona, kes kasvatab ja hooldab üksi oma täiskasvanud sügava puudega tütart.

Kahekümne aasta eest tuli Ilonal teha raske otsus – kas loobuda sünnitraumaga lapsest või muuta kardinaalselt oma elu. Ta valis viimase. Tütar ei kõnni ega räägi siiani. See aga tähendab, et ühtegi püsivat töökohta naine endale lubada ei saa ja on täiskohaga hooldaja. Vabadel hetkedel koob Ilona ilusaid vaipu ja aitab teisi ning kogukonna soe tänutunne on tajutav. Mure on Ilonal pesuruumiga, kus oma liikumispuudega last pesta, sest pensionist ega töötuabirahast ei jätku, et vannituba omadel jõududel korda teha.

“Ma ikka vahel naeran, et mul oli tänavu aasta palgatõus. Vanas vallas sain ma 25,57 eurot, nüüd ma saan 35 eurot,” suudab Ilona veel ka oma olukorra üle nalja visata.

“Kodutunde” tiim võtab vastu väljakutse ehitada korterisse lapse erivajadusi arvestades moodne vannituba.

„Kodutunne“ on Kanal 2s täna kell 20.00, kohe pärast „Reporterit“. Järgmisel esmaspäeval paneb „Kodutunde“ hooajale punkti südamlik ja meeleolukas erisaade „Kodutunde jõulu-eri“, mis vaatab tehtule tagasi ja heidab pilgu ka tulevikku.

Head Uudised GoodNews