1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Viking Line soovib hoida Läänemere saarestiku puhtana
Viking Line soovib hoida Läänemere saarestiku puhtana

Viking Line soovib hoida Läänemere saarestiku puhtana

Picture-MS-Gabriella
Foto allikas: Viking Line

Alates 2014. aasta kevadest on Viking Line müünud oma tax-free poodides uue kujundusega kilekotte, mille ühele küljele on trükitud keskkonna-alane info. Uute kilekottide hind on paar senti kõrgem kui varem, kuid see võimaldab raha koguda heategevusele.

Viking Line annetab kilekottide müügist kogutud 50 000 eurot kahele merekeskkonda parandavale organisatsioonile: assotsiatsioon Soome Hoiab Saarestiku Puhtana (Finland’s Keep the Arhipelago Tidy Association) ja sihtasutus Hoia Rootsi Puhtana (Keep Sweden Tidy Foundation). Sel nädalal andis Viking Line mõlemale organisatsioonile üle 25 000 eurose annetuse.

Assotsiatsioon Soome Hoiab Saarestiku Puhtana (Finland’s Keep the Arhipelago Tidy Association) on rohkem kui neli aastakümmet töötanud selle nimel, et Soome mereäärsed alad, järved, rannad ja saared oleksid prügivabad. Assotsiatsiooni peasekretäri Aija Kaski sõnul on Viking Line’i toetus neile väga oluline.

Juba rohkem kui viiskümmend aastat on sihtasutus Hoia Rootsi Puhtana (Keep Sweden Tidy Foundation) töötanud selle nimel, et teavitada üldsust keskkonnaprobleemidest ja –risustamisest nii maal kui merel. Sihtasutuse merendusalase tegevjuhi Jessica Ångströmi sõnul annab Viking Line’i annetus neile võimaluse edasi arendada olemasolevaid kampaaniaid ja projekte, millest saavad kasu ka Viking Line’i reisijad.

„Oleme väga rahul, et meil on koostööpartnerid mõlemal pool Läänemerd. Meie laevad sõidavad väga tundlikus keskkonnas, mistõttu on meil väga hea meel, et saame Läänemere kaitsmiseks oma panuse anda. Meie kilekoti kampaania kestab 2015. aasta lõpuni,“ ütleb Johanna Boijer-Svahnström, Viking Line Abp kommunikatsioonijuht.

Head Uudised GoodNews