1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Paide Muusikakool sai annetajate toel uue kabinetklaveri
Paide Muusikakool sai annetajate toel uue kabinetklaveri

Paide Muusikakool sai annetajate toel uue kabinetklaveri

Paide Muusikakool teatas, et uue kabinetklaveri ostuks korraldatud annetuskampaania on edukalt lõppenud. Kawai klaver jõudis eile ka kooli, kirjutab Kesk-Eesti Tre Raadio.

Instrument leidis koha õpetaja Astrid Silla klaveriklassis. “Seal saavad õpilased nüüd mängida ka kaheksal käel, kuna klassis on kaks klaverit. Selline võimalus koolil varem puudus,” selgitas kooli direktor Lauri Lugu. “Klaveril on väga hea kõla. Loodan, et uus klaver hoogustab meil klaveriansamblite teket! Täname kõiki annetajaid südamest,” sõnas ta.

Klaver maksis kokku 14 000 eurot, sellest pool tuli projeki “Igal lapsel oma pill” kaudu, 3500 eurot Paide linnalt ning 3500 eurot jäi muusikakooli enda kanda. Selle summa saamiseks korraldaski kool annetusaktsiooni.

Osalemine EV100 projektis “Igal lapsel oma pill” oli Lauri Lugu hinnangul ainulaadne võimalus koolile selline instrument soetada. “Projekt toetas pillide ostu poole summa ulatuses. See tähendab, et kui meie panime omalt poolt antud klaveri puhul välja 7000 eurot, saime toetusena sama palju juurde. Sellist võimalust ei saanud kasutamata jätta!”

Klaveri ostu toetasid:

Kersti Varik
Rain Pennert
Külli Arro
Andres Jalak
Hille-Loreida Männilaid
Anneli Tumanski
Risto Iljas
Anne Palu
Enn Sõmer
Kalvik Kalle
Laur Uusberg
Riina Õun
Valev Väljaots
Tiina Kivimäe
Karin Kägo
Kätlin Merisalu
Tarmo Kaldam

Head Uudised GoodNews