1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. TUDENGID TEGID HEAD! SOS Lastekülale koguti üle üle 28 000 euro
TUDENGID TEGID HEAD! SOS Lastekülale koguti üle üle 28 000 euro

TUDENGID TEGID HEAD! SOS Lastekülale koguti üle üle 28 000 euro

Üle-eelmisel näda20-aastat-perekondalal, 8. mail koputasid umbes 153 Southwesterni tudengit ühe päeva jooksul heategevuslikul eesmärgil Eesti elanike ustele, et kutsuda inimesi üles toetama Juuru SOS Lasteküla ja tegema annetusi hädavajaliku perebussi ostuks. Kokku annetati üle 28 000 euro.

Tudengid kogusid annetusi Tallinnas ja Tartus ning ümberkaudsetes asulates. Pealinnas annetati 12 197 eurot ja Tartus ning selle lähistel 7104 eurot. Lisaks laekus läbi SOS Lasteküla annetustelefonide ja annetuskonto 9350 eurot.

Kevadkoputusel osalenud Carina Paju sõnul oli tore näha, et väga paljud pered, kelle uksele koputati, olid kevadkoputusest juba kuulnud. „Eesti inimene on ikka väga heatahtlik – peaaegu kõik inimesed annetasid kas või midagi, lisaks sai vihma eest varju, külma eest kutsuti peitu kasvuhoonesse, tee peale poetati kaasa kommi ja peenra pealt juurvilju ning isegi nartsisse. Tõeliselt äge päev oli – kõik nõustusid, et kui igaüks natuke aitab, saame palju ära tehtud!“ ütles Carina.

Bussi pidulik üleandmine SOS Lastekülale ja Southwesterni tudengite tänamine toimub homme, 20. mail algusega kell 15 EBSi kõrval olevas Lembitu pargis, kus 8. mail kevadkoputuses kaasa löönud tudengid startisid.

Keila, Põltsamaa, Narva-Jõesuu ja Juuru lastekülade peredes ning Tallinna ja Keila noortekodudes elab täna 190 vanemliku hooleta last. SOS peretugevdusprogrammist ja SOS haridusprogrammist saavad aastas abi 600 last.

Head Uudised GoodNews