1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ÄGE! Ameerikas raamatuid müüvad tudengid annetasid 90 000 eurot
ÄGE! Ameerikas raamatuid müüvad tudengid annetasid 90 000 eurot

ÄGE! Ameerikas raamatuid müüvad tudengid annetasid 90 000 eurot

Möödunud aasta tuli teisiti Ameerikas ukselt-uksele raamatuid müüvatele Eesti tudengitele, kellest suur osa tegeles hoopis programmi Aitan Eestit raames heategevuslikele organisatsioonidele püsiannetajate otsimisega. Annetustest suunati eelmisel nädalal üheksale heategevuslikule organisatsioonile esimesed 90 000 eurot.

10 000 euro suuruse toetuse said Laste ja Noorte Kriisiprogramm, Eesti Sünnitusmajade Toetusfond, MTÜ Naiste Tugi- ja Teabekeskus, Eesti Lasterikaste Perede Liit, haiglas olevate laste tuju parandaja Doktor Kloun MTÜ, terviseprobleemide all kannatavate perede toetusorganisatsioon Naerata Ometi, hambaravi vajavate isikutele ravikulude hüvitamisega tegelev Naeratuse Eest SA, raskustesse sattunud ja turvakodudes elavatele lapsi ja üksikemasid toetav Do Good MTÜ ning noorte ettevõtlusprogramm Junior Achievement Eesti. Tänu püsiannetajatele lisandub abisaajate nimekirja tänavu veel mitmeid heategevuslikke organisatsioone.

Aitan Eestit ühe asutaja Janar Saviiri sõnul on Eesti inimeste soov aidata suur. „Koroona on muutnud inimesed senisest märksa soojemaks ja avatumaks ning toonud selguse, et teisi inimesi on oluline aidata, eriti väiksemaid organisatsioone, kel üllaste eesmärkide täitmiseks võib-olla eelarvet napib. Suur aitäh kõigile annetajatele, kes on võimaldanud meil head teha!“ tänas Saviir.

Programmi raames annetas heategevusse 4480 Eesti inimest, kellest 80% on tänaseni püsiannetajad. Neist neli on suunanud viimase poole aasta vältel heategevusse 100 eurot kuus.

Tudengite hinnangul on Eesti inimesed võrreldes ameeriklastega küll reserveeritumad, ent sõbralikud ja abivalmid. Lisaks rahale pakkusid inimesed abi ka oma ettevõtte teenustega või annetasid heategevusse muid asju, näiteks raamatuid.

Ühe toreda näitena meenutasid tudengid olukorda, kus kõne saanud inimene sattus kolleegidega iganädalasel kohtumisel olema. Ebaviisaka vastuse asemel pandi kõne valjuhääldi peale ning tehti ühine otsus kolmekesi abikäsi ulatada ja üheskoos püsiannetajateks hakata.

Head Uudised GoodNews