1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AITA SINAGI! Täna ja homme on Toidupanga toidukogumispäevad
AITA SINAGI! Täna ja homme on Toidupanga toidukogumispäevad

AITA SINAGI! Täna ja homme on Toidupanga toidukogumispäevad

Mustika PrismaPunastes põlledes Toidupanga vabatahtlikud jagavad toidukogumispäevade ajal kauplusekülastajatele infot ning võtavad vastu kohalike puuduses elavate perede tarbeks ostetud toidukaupa. Tegutsetakse ajavahemikus kell 12–18. Appi on taas tulnud hulgaliselt erinevaid ettevõtteid ja organisatsioone. Kokku osaleb sadu vabatahtlikke.

„Jõulukuine toidukogumine on kõigi toidupankade ning meie sõprade-toetajate jaoks aastat lõpetav ühine pingutus – vaid üheskoos on võimalik see ära teha. Erinevate kaubanduskettide kauplused on avanud meile oma uksed, head inimesed ostavad kauba, mille me saame puuduses elavatele peredele edasi jagada, vabatahtlikud kingivad meile oma aega ning annetajatele rohkelt tänusõnu,“ ütleb Toidupanga kommunikatsioonijuht Nele Hendrikson ja lisab: „Hea meel on selle üle, et toidukogumispäevadest on saanud populaarne heategevusaktsioon, kus osaletakse meelsasti ning mille järgi isegi valitakse juba kauplusi, kuhu neil päevil sisseoste tegema minna.“

Sel korral on umbes 750 vabatahtlikku osalemas 39-s poes 19-s erinevas linnas. „Üllatusesinejana“ osaleb on Haapsalu Kastani keskuse kauplus, mis liitus ettevalmistustega hiljem.

Osalevad kauplused:

Haapsalu Kastani keskuse kauplus – esmakordselt!
Haapsalu Rannarootsi Selver
Jõgeva Kaubahalli Konsum
Jõhvi Rimi
Kuressaare Kihelkonna Säästumarket – ainult 11. detsembril
Kuressaare Rimi – ainult 12. detsembril
Kuressaare Selver – ainult 12. detsembril
Mustvee Konsum
Narva Prisma
Otepää Konsum
Paide Maksimarket
Põltsama Selver
Põlva Selver
Pärnu Kaubamajaka Rimi
Pärnu Maksimarket
Pärnu Suurejõe Selver
Pärnu Ülejõe Selver
Rakvere Krooni Selver
Rakvere Maksimarket – erand: 12.12 alustatakse juba kell 10
Rakvere Põhjakeskuse Rimi
Tallinna Järve Selver – esmakordselt!
Tallinna Kristiine Prisma
Tallinna Laagri Maksimarket
Tallinna Lasnamäe Prisma
Tallinna Mustika Prisma
Tallinna Rocca al Mare Prisma
Tallinna Sõpruse Rimi
Tallinna Viimsi Selver – esmakordselt!
Tallinna Ülemiste Rimi
Tartu Annelinna Prisma
Tartu Sõbra Prisma
Tõrva Kevade pood
Türi Konsum
Valga Rimi
Viljandi Centrumi Selver
Viljandi Maksimarket
Viljandi Männimäe Selver
Võru Rimi
Võru Vilja Selver

Kaupluste hulgas on 12 Selverit, 8 Rimi, 7 Prismat, 5 Maksimarketit, 4 Konsumit, üks Säästumarket, Kevade pood Tõrvas ja juba nimetatud Haapsalu Kastani keskuse kauplus, mis koos kahe pealinna Selveriga – Järve Selver ja Viimsi Selver – osaleb aktsioonis esmakordselt.

Erinevaid organisatsioone ja ettevõtteid on näiteks juba ainuüksi Tallinna poodidesse registreerunud terve hulk, lisaks noortekeskused ja mitmete koguduste noored. Kokku 306 inimest.

Suurbritannia Suursaatkond (British Embassy in Tallinn) on võtnud enda korraldada ühes kaupluses terve reedese päeva; see on saatkonna jaoks juba kolmas toidukogumisaktsioon järjest. Sama lugu on Janek Hintsoviga, kes on koos sõprade ja kolleegidega ära mehitanud Lasnamäe Prismas kogu laupäevase päeva. Indrek Kaing on koordineerinud Viimsi Selverisse vabatahtlike leidmist.

Tervet vahetust katva meeskonnana on tulnud välja disainifirma Brand Manual, Eesti Meremuuseum, Swedbanki Foorumi kontor, Mars Estonia, EKNi Noortetöö Nõukogu, Kesklinna noortekeskus ja Peetri Lasteaed-Põhikool ehk õpetaja Tiina Nukk, kes on koos noortega on osalemas juba mitmete aastate vältel.

Tubli tiimina on kohal veel Southwesterni heategevusklubi, Kohila Lastekeskus, Vanalinna Hariduskolleegium ja erinevad Viimsi keskuse ettevõtted sh Sportland ja E-Print.

Täname kõiki osalejaid juba ette – nii organisatsioone kui üksikisikuid, sh toidupankade püsivabatahtlikke, kellest päris paljud on osalenud läbi kõigi viie aasta!

Need, kel pole võimalik aktsioonis aktiivselt osaleda, kuid kes on valmis Toidupanga tööd püsivalt toetama, saavad seda teha annetuskeskkonna www.armastanaidata.ee kaudu või helistades Toidupanga annetustelefonidele:

900 9010 – annetate 8 eurot
900 9005 – annetate 2 eurot
(kõne 10 sekundit, tekst tuleb lõpuni kuulata)

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi ja Swedbanki poolt selleks, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu: toidupangad võtavad kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaega ületavaid ja/või defektsed tooteid, komplekteerivad vabatahtlike abiga toiduabikastid ja jagavad need laiali puudustkannatavatele peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ning jagades toitu neile, kel on sellest puudus.

Head Uudised GoodNews