1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AITÄH HEADELE INIMESTELE I Abikäsi olemas ka eriolukorras: vähiravifondile on tänavu saanud toetuda ligi 100 Eesti peret
AITÄH HEADELE INIMESTELE I Abikäsi olemas ka eriolukorras: vähiravifondile on tänavu saanud toetuda ligi 100 Eesti peret

AITÄH HEADELE INIMESTELE I Abikäsi olemas ka eriolukorras: vähiravifondile on tänavu saanud toetuda ligi 100 Eesti peret

Alates eriolukorra kehtima hakkamisest 12. märtsil on vähiravifondi abisaajate hulka lisandunud seitse Eesti inimest, kelle ravidesse panustab fond kokku 61 000 eurot. Nende hulgas 43-aastane mitme lapse ema Marika, kes põeb munasarjavähki ning 51-aastane kuuekordne vanaema Merike, kellel on vaagnaluu sarkoom. 

Aprilli alguseks ületab 2020. aastal vähiravifondilt abi saanud inimeste arv 100 piiri. Eesti inimeste tervisesse on Kingitud Elu tänavu panustanud juba ligi 700 000 eurot.

“Minu elu kulgeb praegu päev korraga. Tervis on stabiilne, käin tööl, liigun võimalikult palju. Tegelen koduste toimetustega ja hoolitsen laste eest. Teie fondi toetus tähendabki meie perele seda, et saan neid asju teha, kuna saan osta vajalikku rohtu,” kirjutab 43-aastane abisaaja Marika.

“Olen väga tänulik toetuse eest, mis minule osaks on saanud. See, mida teie fondi loojad ja fondis töötavad inimesed teevad, on imetlusväärne,” lisab 58-aastane isa ja vanaisa Ain, värske abisaaja Rakverest.

Tänavu veebruaris ja märtsis lisandus vähiravifondi annetustena ligi 422 000 eurot. Kuid samal perioodil tasus fond Eesti inimeste raviarveid 475 000 euro eest. Juba pikemat aega töötab fond jooksvas miinuses ja järjest vähenevate reservidega – juba alates möödunud aasta sügisest ületavad fondi väljaminekud kuude lõikes fondi sissetulekuid.

Samas lisandub fondi järjest püsitoetajaid, keda oli aasta alguskuudel kokku üle 7000.

“Suures tänumeeles oleme saanud siiani rahastada kõikide abivajajate ravi, kes meie poole on pöördunud ning kuuluvad fondi sihtgruppi. Kuid surve meie vahenditele ja meie vastutusele on selgelt kasvavad. Kuna oleme eriolukorras peatanud kõik annetuste kogumised kaubanduskeskustes ja kultuuriüritustel, siis kutsun kõiki Eesti inimesi üles panustama fondi kasvõi 1- või 5-eurose igakuise püsiannetusega, et keegi ei jääks lootuse ja abita,” ütles Vähiravifondi Kingitud Elu juhataja Toivo Tänavsuu.

“Kaugele arenenud kroonilise vähihaigusega Eesti inimesed on ühtlasi ka COVID-19 viiruse riskirühmas. Kutsun üles andma annetusega oma panuse, et nendel inimestel oleks praegu vähemasti üks suur mure vähem,” lisas Tänavsuu.

Püsiannetajaks saab loetud sekunditega hakata SIIN!

Head Uudised GoodNews