1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AITAME KOOS I Janno Puusepp vajab abi tsüstilise fibroosiga võitlemisel
AITAME KOOS I Janno Puusepp vajab abi tsüstilise fibroosiga võitlemisel

AITAME KOOS I Janno Puusepp vajab abi tsüstilise fibroosiga võitlemisel

Janno Puusepp on loonud fondi, mille eesmärgiks on raskeid haigusi põdevate inimeste nõustamine ja parema elukvaliteedi võimaldamine. Janno mõtleb palju sellele, kuidas aidata teisi, nüüd on aeg aidata koos teda!

Janno Puusepp. Foto: Erakogu

Tsüstilist fibroosi põdev Janno pole mõnda aega saanud endale lubada kallist ravimit Kaftriot, sest raha ei jätkunud. Vähemalt 3000 eurot on puudu, et osta ühe kuu kogus. Janno ühe elukuu hind on 17 000 eurot. Kui raha on koos, kulub ravimi Eestisse jõudmiseks veel vähemalt nädal. Praegu on Janno haiglas.

Janno Puusepa fond aitab kroonilisi haigeid

Janno Puusepp – näitekirjanik ja teatrilavastaja, põeb tsüstilist fibroosi. Talle öeldi kunagi, et ta üle kolme aasta ei ela, nüüdseks on mees 37-aastane ning loonud teiste aitamiseks Janno Puusepa Fondi, mis aitab tõsta krooniliste haigustega inimeste elukvaliteeti ja teadlikkust ühiskonda.

„Viimasel ajal oleme n-ö võidelnud Haigekassaga, et rahastada ravimit „Kaftrio“, mille maksumus on 17 000 eurot. Seda vajaks kokkuvõttes kõik tsüstilise fibroosi all kannatajad, aga oleme seda saanud võimaldada oma fondi kaudu vaid paarile. Õnneks on veel heategevuslikke fonde, mis teisigi aitavad,“ ütleb ta.

Üks, keda aidatakse, on Janno ise, sest tema seis on kriitiline. Tema kopsud vajavad hädasti välja vahetamist ja suure tõenäosusega ka süda. Aga selleni, et organeid saada, on vaja vastu pidada. Praegu on Janno haiglas tilgutite all ning kaalub oma 1.90 pikkuse juures 53 kg ja hapnikku jääb aina vähemaks.

Kuidas annetada?

  • MTÜ Janno Puusepa Fond
    EE184204278605413008
Head Uudised GoodNews