1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Aitame üheskoos! Toidupank kutsub vabatahtlikke appi toidukogumispäevadele
Aitame üheskoos! Toidupank kutsub vabatahtlikke appi toidukogumispäevadele

Aitame üheskoos! Toidupank kutsub vabatahtlikke appi toidukogumispäevadele

Foto: Nele Hendrikson
Foto: Nele Hendrikson

Kõik 14 toidupanka üle Eesti kutsuvad vabatahtlikke osalema toidukogumispäevadel 09. ja 10. detsembril. Registreerumine on alanud – valida on 45 erineva kaupluse vahel.

Selle aasta viimased toidukogumispäevad detsembri teisel nädalavahetusel kaasavad seekord kokku enam kui 800 inimest, kes aitavad kahe päeva jooksul 5 erineva kaupluseketi 45-s kaupluses toidukogumisaktsiooni läbi viia.
Avatud on registreerumiskeskkond osale.toidupank.ee, kust on leitav osalevate poodide nimekiri, vahetuste ajad ning saab ülevaate sellest, mida vabatahtlikuna teha tuleb.

Heategusaks mõneks tunniks ootavad toidupangad poodidesse appi kõiki, kes tunnevad soovi jõuluajas midagi head ja toredat korda saata. Vabatahtlikuks saab ennast registreerida üksi või grupina – näiteks koos pere, sõpruskonna või kolleegidega. Töö toimub mõlemal päeval kahes vahetuses, mis kestavad 3-4 tundi. Üldiselt toimub tegevus poodides mõlemal päeval kell 12:00–19:00, kuid on ka erandlikke kauplusi (täpsem info www.toidupank.ee või osale.toidupank.ee). Meeskondade suurused on kauplustes erinevad – 3 kuni 12 inimest. Vabatahtlikud jagavad poekülastajatele kogumispäevade kohta infot ning aitavad kokku koguda annetatud toidukauba.

Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele (eelistatult lastega) peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup jõuab puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal.

Annetades oma isiklikku aega, saad koos Toidupangaga tuua jõulurõõmu paljudele.

Osalevate kaupluste nimekiri:

Tallinn ja Harjumaa
Arsenali Selver
Järve Selver
Kristiine Prisma
Lasnamäe Prisma
Mustakivi Konsum
Mustamäe Prisma
Rocca al Mare Prisma
Stockmanni toidupood
Sõpruse Rimi
Ülemiste Rimi
Laagri Maksimarket (Saue vald)
Viimsi Selver (Viimsi)

Pärnu
Mai Selver
Pärnu Rimi Hüpermarket
Suurejõe Selver
Ülejõe Selver
Pärnu Maksimarket (Audru vald)

Tartu
Annelinna Prisma
Eedeni Maksimarket
Lõunakeskuse Rimi
Rebase Rimi
Sõbra Prisma

Jõgeva
Jõgeva Kaubahalli Konsum
Jõgeva Selver
Pae Konsum

Rakvere
Krooni Selver
Rakvere Maksimarket
Rakvere Rimi

Viljandi
Männimäe Selver
Viljandi Maksimarket
Viljandi Rimi hüpermarket

Haapsalu
Kastani Ostukeskus
Rannarootsi Selver

Saaremaa
Kuressaare Rimi supermarket
Saare Selver

Võru
Vilja Selver
Võru Rimi supermarket

Jõhvi
Jõhvi Selver

Mustvee
Mustvee Konsum

Narva
Narva Prisma

Paide
Paide Maksimarket

Põltsamaa
Põltsamaa Selver

Põlva
Põlva Selver

Türi
Türi Konsum

Valga
Valga Rimi supermarket

Kõik, kes soovivad toidupankade tööle kaasa aidata, kuid ei saa osaleda toidukogumisaktsioonis, on oodatud seda tööd püsivalt toetama. Annetada on võimalik annetuskeskkonna armastanaidata.ee kaudu või helistades regulaarselt Eesti Toidupanga annetustelefonidele:

900 9005 – annetad 2 eurot
900 9010 – annetad 8 eurot

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi ja Swedbanki poolt selleks, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu: toidupangad võtavad kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaega ületavaid ja/või defektsed tooteid, komplekteerivad vabatahtlike abiga toiduabikastid ja jagavad need laiali puudustkannatavatele peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ning jagades toitu neile, kel on sellest puudus.

Head Uudised GoodNews