1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AITAN LAPSI I Mullu annetati taaraautomaatide kaudu heategevuseks rekordarv kordi
AITAN LAPSI I Mullu annetati taaraautomaatide kaudu heategevuseks rekordarv kordi

AITAN LAPSI I Mullu annetati taaraautomaatide kaudu heategevuseks rekordarv kordi

2020. aastal tegid inimesed üle Eesti taaraautomaatides annetusi 143 742 korral, kogudes üle 185 000 euro Heategevusfondi Aitan Lapsi kaudu lastele kultuurielamuste pakkumiseks.

“Automaatide kaudu tehtud annetuste arv kasvab iga aastaga. Eelmisel aastal jõudis fond ka kahe märkimisväärse verstapostini: tehti miljones annetus alates fondi tegevusest ja juba pisut varem laekus heategevuseks miljones euro. See on väga võimas!” ütles Aitan Lapsi juhatuse liige Eve Männik.

“Kuigi viiruse tõttu oleme pidanud oma sündmustekalendrisse mitmeid muudatusi tegema, tegutseme igapäevaselt selle nimel, et toredad ja meeldejäävad elamused lasteni viia ka uutes tingimustes,” märkis Männik.

Suurematest ettevõtmistest said lapsed eelmisel aastal nautida teatrietendusi Eesti teatrites ja osaleda virtuaalsel Lasteetenduste Kodufestivalil. Samuti külastasid teatrid lasteaedu ja Haapsalu Neuroloogilist Rehabilitatsioonikeskust. Annetuste toel toimusid ekskursioonid Kumu kunstimuuseumi ning 1500 last külastasid kodumaise muusika tippsündmuse Eesti Laulu peaproovi.

“Rõõmsate laste ja heategevusfondi poolt suur tänu kõikidele inimestele, kes on taaraautomaatide annetusnuppu vajutanud, et lastele jätkuvalt positiivseid emotsioone kinkida,” lisas Männik.

Tema sõnul muutuvad inimesed järjest rohkem keskkonnateadlikumaks ja seeläbi jõuabki aina rohkem tühja taarat pakendiringlusesse. Annetuste kõrghooajad on jõuluaegne pühadeperiood ja suvi, mil joogitarbimine märgatavalt kasvab.

Üle Eesti saab annetusi teha 370 taaraautomaadile paigutatud kultuurinupu abil. Keskmine korraga heategevuseks annetatud summa oli eelmisel aastal üks euro.

Head Uudised GoodNews