1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Alexela kogukonnaprogrammi raames asuti istutama üle-eestiliselt 20 000 puud
Alexela kogukonnaprogrammi raames asuti istutama üle-eestiliselt 20 000 puud

Alexela kogukonnaprogrammi raames asuti istutama üle-eestiliselt 20 000 puud

Alexela alustas juunikuus kogukonnaprogrammiga, mille eesmärk on läbi puude istutamise heastada autoga sõitmisest tekitatud süsiniku jalajälge. Napilt kolme kuuga on kogukonnana istutamiseks kogutud 20 000 puuisikut, mida metsaühistud on asunud üle-eestiliselt istutama.

Uue metsa istutamisega on igaühel võimalik vähendada kütuste põlemisel vallandunud süsinikuheitmete hulka atmosfääris. „Kasvaval metsal on võime siduda süsinikku ja toota hapnikku. Üks keskmise suurusega puu suudab oma elu jooksul tänu fotosünteesile salvestada üle 600 kilogrammi süsinikku ja toota aastas ühe inimese kahe aasta hapnikuvajaduse. Seega aitab uue metsa istutamine vähendada tuntavalt ka autoga sõitmisel tekkivat ökoloogilist jalajälge,“ rääkis AS Alexela tegevjuht Aivo Adamson.

Alexela poolt algatatud programmi eesmärk on aidata klientidel neutraliseerida nende sõidukilomeetritest tulenevat keskkonnamõju. „Rohepööret ei saa teha üksi, seda saame teha kogukonnana ja meie algatatud kogukonnaprogramm on igaühe jaoks mugav võimalus reaalselt midagi looduse heaks ära teha,“ tõi Adamson välja, miks peaksid inimesed kaaluma programmi kuulumist.

Alexela on esimeste seas investeerinud keskkonnasõbralikemate kütuste turule toomisesse ja kohalikku tootmisesse biometaani näol ning esimese eraettevõttena on ettevõte käivitanud taolise keskkonnakaitselise kogukonnaprogrammi, millesse saab igaüks lihtsasti panustada. Kas tankida või osta istik mugavuspoest, istutamistöö tehakse metsaühistute poolt.

Kogukonnaprogrammi eesmärk on iga eestlase kohta istutada sõidukilomeetritest tuleneva süsiniku jalajälje neutraliseerimiseks vähemalt üks puu ehk kokku 1,33 miljonit istikut. Tänavu läheb mulda 20 000 puuistikut üle-Eesti, istutamistööd kestavad oktoobrikuu alguseni.

Head Uudised GoodNews