1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ANNA ENDAST MÄRKU I Vabatahtlikud saavad Viljandis sotsiaalteenuste osutamises kaasa lüüa
ANNA ENDAST MÄRKU I Vabatahtlikud saavad Viljandis sotsiaalteenuste osutamises kaasa lüüa

ANNA ENDAST MÄRKU I Vabatahtlikud saavad Viljandis sotsiaalteenuste osutamises kaasa lüüa

Viljandi linnavalitsuse sotsiaalamet ja päevakeskus ootavad oma teenuste tagamiseks vabatahtlike abi. Abilinnapea Janika Gedvili kinnitusel linnal hetkel sotsiaaltöötajate puudust ei ole, kuid see võib eriolukorra jätkudes tekkida.

«Inimestel, kes on terved ning soovivad eriolukorra ajal panustada sotsiaalteenuste osutamisse palutakse endast märku anda aadressil sotsiaal@viljandi.ee. Ära tuleks märkida kas inimesel on võimalus kasutada autot. Linn võtab vabatahtlikega ühendust siis, kui nende abi vaja läheb,» rääkis Gedvil

Abi vajadusest ja valmisolekust kellelegi abiks olla saab teada anda ka rakenduse COVID-help kaudu www.kogukondaitab.ee.

Viljandi Päevakeskus jätkab sotsiaalteenuste osutamist üldjoontes tavapäraselt. Päevakeskuse ruumid on suletud, kuid teenuse vajadus või muu oluline info võetakse vastu telefonil 433 3940. «Koduteenuseid osutatakse, kuid nende puhul lähtutakse põhimõttest, et ennekõike saaksid tehtud hädavajalikud asjad – viiakse kauplustest toit ja ravimid, tuuakse puud tuppa, köetakse ahi. Kõik muud tegevused, mis ei ole hädavajalikud, on praegu ära jäetud,» ütles abilinnapea.

Laste turvakodu ja täiskasvanute varjupaik toimivad tavapärasel viisil. Sotsiaaltranspordi teenuse osutamine toimib samuti, kuid klientidel palutakse kõikide sõitude hädavajalikkust tõsiselt kaaluda.

Janika Gedvili sõnul on eriolukorras mõeldud ka nende inimeste peale, kes peavad haiguse tõttu kodus olema ja kellel ei ole kedagi, kes tooks koju toidu ja vajalikud ravimid. Sellistel inimestel on võimalus pöörduda sotsiaalameti poole helistades telefonil 435 4761. «Linnavalitsus aitab sellisel juhul toidu ja ravimid koostöös päevakeskusega inimesele koju toimetada. Sellise abi saamiseks ei pea inimene olema eakas ega puudega. Abivajadus võib tekkida ka perel, kus kõik on haiged, aga tuttavaid, naabreid ega sugulasi, kes abistada võiks ei ole,» selgitas Gedvil.

Linnavalitsuse sotsiaalamet jätkab oma teenuste osutamist järgides Terviseameti ettekirjutusi koroonaviiruse leviku tõkestamiseks. Tungivalt soovitatakse eelistada elektroonilist, telefoni või Skype’i teel nõustamist. Kõiki toetuste avaldusi võetakse vastu nii elektrooniliselt kui ka paberkandjal. Toetuste taotlemisel on soovitatav eelnevalt telefoni või e-kirja teel spetsialistidega toetuse taotlemise tingimuste osas konsulteerida.

Sotsiaalameti töötajate kontaktid leiab aadressilt www.viljandi.ee/sotsiaalamet

Head Uudised GoodNews